Tobias katletti, babası bela oldu

Güncelleme Tarihi:

Tobias katletti, babası bela oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2023 12:26

Hanau’da 4’ü Türkiye kökenli 9 göçmeni katleden öldüren Tobias R.’nin babası kurban yakınlarını tehdit ederek onların korkulu rüyası oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde 19 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirdiği ırkçı saldırıda 4’ü Türkiye kökenli 9 göçmeni katleden Tobias R.’nin babası, kurban yakınlarının korkulu rüyası haline geldi. Giriştiği kanlı saldırılardan sonra evine gidip annesini öldürdükten sonra intihar eden Tobias R.’nin babası 75 yaşındaki Hans-Gerd R., kurban yakınlarını tehdit ederek huzursuz etmeyi sürdürüyor. Irkçı saldırıda oğlu Ferhat Unvar’ı kaybeden Serpil Temiz Unvar, evlerinin önünden sık sık geçen Hans-Gerd R.’nin Ferhat’ın okula giden kardeşlerini de gözetleyip takip ettiğini ve bu durumdan çok tedirgin olduklarını söyledi. Acıları dinmeyen anne, Frankfurter Rundschau gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hans-Gerd’i hemen hemen her gün kapımın önünde köpeğiyle dolaşırken görüyordum. Bu yetmezmiş gibi bir de çocuklarımı teneffüslerde gözetliyormuş. Bu şahısla ilk kez geçen sene sonbaharda karşılaştım. Köpeğiyle sürekli kapımızın önünden geçerken tuhaf tuhaf baktığını görüyordum. Bir gün bana yaklaştı ve neden, niçin Almanya’ya geldiğimizi, nereden para aldığımızı ve nasıl geçindiğimizi sordu. O zaman kendisinden şüphelendim. Meğer bizi takibe alıyormuş. Videoya kaydedip, fotoğraflarını çekip polise gidip şikâyette bulundum.”

Tobias katletti, babası bela oldu
‘UYKULARIM KAÇTI’
“Videoyu ve fotoğrafları gördükten sonra Emniyet Müdürlüğü’ndeki yetkililer bu adamın katil Tobias R.’nin babası olduğunu söylediler. Bunu duyunca şoke oldum ve beni korku sardı. Uykularım kaçtı. Oğlu yetmedi, şimdi de babası başımıza bela olmaya başladı. Şikâyetten sonra bu adam bizleri daha sık rahatsız etmeye başladı. Polis koruması verdiler, fakat daha ne kadar bu korkuyla ve psikolojik baskıyla yaşayacağız? Çocuklarım hiç mi dışarı çıkıp oynamayacak, arkadaşlarıyla gezemeyecek? Hep korku içinde mi yaşayacağız, rahat rahat dolaşamayacak mıyız?” Serpil temiz Unvar, psikolojik sorunu varsa Hans-Gerd R.’nin kliniğe yatırılması gerektiğini, ırkçı girişim planlarının saptanması halinde de tutuklanmasını beklediklerini söyledi.
19 Şubat 2020’deki ırkçı saldırıda Gökhan Gültekin, Sedat Gürbüz, Fatih Saraçoğlu, Ferhat Unvar, Said Nesar Hashemi, Hamza Kurtovic, Mercedes Kierpacz, Vili Viorel Paeun ve Kaloyan Velkov hayatını kaybetmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!