TMMB Almanya’nın Genel Kurulu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

TMMB Almanya’nın Genel Kurulu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 17:36

1991 yılında Avrupa’daki yurttaşlarımızın kurduğu ilk kayıtlı meslek birliği Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği - Almanya (TMMB), 18. Genel Kurul toplantısını, Frankfurt şehrindeki Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA, Başkan Ahmet Demir Ceylan faaliyet raporunu sundu ve 2023 yılı sonunda dernekteki çalışmalarını başarıyla sonlandıran Yüksek Öğrenimli Türk Göçmenler (YÖTG) Çalışma Grubu'na çalışmalarından ve derneğe yapmış oldukları katkılarından ötürü teşekkür etti. Sayman ve denetim raporları okunduktan sonra 17’inci Yönetim Kurulu ibra edildi. Toplantıda, birliğin kurucularından 001 numaralı üye ve henüz sona eren çalışma döneminde saymanlık görevini icra eden Makine Yüksek Mühendisi Abdullah Eldelekli’ye oy birliği ile onursal üyelik takdim edildi.

TMMB Almanya’nın Genel Kurulu yapıldı

Abdullah Eldelekli

17’nci dönem yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Haberin Devamı

Mak. Müh. A. Demir Ceylan (Başkan)
Mimar Utku Külahçı (2. Başkan)
Mak. Yük. Müh. Dr. Esra İçer (Genel Sekreter)
Jeo. Yük. Müh. Nurseren Tol (Sayman)
Mat. Müh. Bülent Aydın (Üye)
Kimya Yük. Müh. Burhan Engin (Üye)
Mimar Birgül Cangöz (Üye) 

TMMB Almanya’nın Genel Kurulu yapıldı

Burhan Engin, Nurseren Tol, Birgül Cangöz, Dr. Esra İçer, Utku Külahçı, A. Demir Ceylan ve Bülent Aydın (soldan sağa).

‘ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP’

TMMB, üyelerini bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda bilgilendirmeyi, mesleki alanda desteklemeyi, toplumu bu ögelerle beslemeyi hedefliyor. Türkiye ve Almanya’da bu alanlardaki enstitülerle iş birliği yaparak, bir tür bilgi merkezi olarak hizmet etmeyi ve araştırma/geliştirmeyi yaygınlaştırmayı görevleri arasında kabul ediyor. Bu amaçla, toplantılar, sunumlar, seminerler ve sempozyumlar düzenleyen dernek, yapmış olduğu çalışmalardan bazılarını da web siteleri (tmmb.info ) ve YouTube hesapları (https://www.youtube.com/@TMMBAlmanya ) üzerinden yayınlıyor. 

Hali hazırda devam etmekte olan “Bizim Çocuklar” projeleri kapsamında Nazizmden kaçarak Türkiye Cumhuriyeti'ne sığınan ve genç cumhuriyetin inşasına büyük destekleri olan Alman akademisyenler hakkında çocuklarıyla söyleşiler yapan TMMB Almanya, bu çalışmasıyla gelecek nesiller için önemli bir arşiv hazırlıyor (https://youtu.be/9lLg1dZ0_yM?feature=shared).

BAKMADAN GEÇME!