Thüringen Teşkilatı ihraç talebini reddetti

Güncelleme Tarihi:

Thüringen Teşkilatı ihraç talebini reddetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 10:10

Aşırı sağa yakın görüşleri nedeniyle CDU’dan ihraç edilmesi gündeme gelen Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Hans-Georg Maassen, şimdilik CDU üyesi olarak kalacak. CDU Thüringen Teşkilatı Parti Tahkim Kurulu, Maassen’in ihraç edilmesine yönelik talebi reddetti. Tahkim Kurulu, ayrıca Maassen’in üyelik haklarının geçici olarak iptal edilmesine yönelik kararı da kaldırdı.

Haberin Devamı

HANS-Georg Maassen’le ilgili ihraç talebi, CDU Federal Yürütme Kurulu’ndan gelmişti. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, şubat ayında yaptığı açıklamada parti yönetiminin, Maassen’in CDU’yu ‘sol-yeşil’ ve ‘Alman karşıtı’ olmakla suçlamasını kabul edemeyeceğini belirtmişti. Merz, ‘bunun arkasındaki fikirlerin CDU’da yeri olmadığını’ belirtirken, “CDU muhafazakâr bir parti ancak biz radikal sağcı değiliz” vurgusu yapmıştı. Maassen, aşırı sağ görüşlere yakın açıklamalarıyla daha önce de birçok kez dikkatleri üzerine çekmişti. CDU yönetimi kendisini ‘antisemitik ve komplo ideologlarının dilini’ kullanmakla suçladı. Şubat ayında dönemin CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, Maasen’in partisinin temel pozisyonlarından ‘açıkça’ uzaklaştığını ve artık partide yeri olmadığını söylemişti.

Haberin Devamı

BAŞARISIZ OLMUŞTU
Maassen, CDU Thüringen Teşkilatı üyesi olduğu için partiden atılmasıyla ilgili kararı bu teşkilat verdi. Maassen, 2021 Federal Meclis seçimlerinde doğrudan aday olarak başarısız olmuştu. Maassen’in şu anda parti içinde herhangi bir makamı ya da görevi bulunmuyor. Geçen yıldan bu yana başkanı olduğu muhafazakâr Werte-Union (Değerler Birliği) adlı derneğin ise CDU’nun resmi bir parti örgütü statüsü yok. Partinin federal yönetimi bu grubu onaylamadığını ifade etmiş ve CDU üyesi olan bir kişinin aynı zamanda Werte-Union üyesi olamayacağını ilan etmişti.

BAKMADAN GEÇME!