Terör şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişi serbest

Güncelleme Tarihi:

Terör şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişi serbest
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2024 11:22

Köln Katedrali’ne yönelik saldırı tehditleriyle ilgili olarak gözaltında alınan beş şüpheliden üçü serbest bırakıldı. Polisin, üç kişinin kamu güvenliğine acil bir tehdit oluşturduğuna dair yeterli kanıt sunamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ gün gözaltına alınanlardan sadece biri şimdilik gözaltında. Hâkim 25 yaşındaki Tacikistanlı için 14 gün önleyici gözaltı kararı verdi. Ancak güvenlik birimleri serbest bırakılan üç kişi hakkında saldırı planladıkları gerekçesiyle soruşturmaya devam edileceğini açıkladı. Güvenlik makamları bu kişilerin radikal bir örgütün parçası olduğunu düşünüyor. Öte yandan başka bir Tacik de Noel’den bu yana polis tarafından gözaltında tutuluyor. Polisin 30 yaşındaki bu kişiyi olası bir suç işlemesini önlemek amacıyla önümüzdeki pazar gününe kadar gözaltında tutacağı açıklandı.

Terör şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişi serbest

KATEDRAL TURİSTLERE KAPALI
Köln Katedrali’nde sıkı güvenlik önlemlerinin ise devam edeceği belirtildi. Tarihi Köln Katedrali şimdilik turistlere kapalı kalmaya devam ediyor. Kilisedeki ayine katılmak isteyenler, kıyafet ve çantaları kapsamlı bir şekilde arandıktan sonra içeri alınıyor. Katedral çevresinde halkı korumak üzere 1000 polis memuru görevlendirilmişti. Önlemlerin ne kadar süreyle devam edeceği ise henüz belli değil. Gözaltına alınan grubun bir araç ile saldırılar gerçekleştirmeyi planladığı iddia ediliyor. Saldırıların odak noktasının Köln olduğu ifade edildi. Köln Polisi’ne göre saldırıların tam olarak nasıl gerçekleştirileceği belirsiz. Yeni bilgiler ışığında katedralin altındaki yer altı otoparkı da aranmıştı ancak olası bir saldırıya yönelik hiçbir kanıt bulunamadı. O tarihten bu yana Köln Katedrali’nin yer altı otoparkının tüm giriş ve çıkışları polis memurları tarafından kontrol ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!