Teknik adam Magath milli takıma aday!

Güncelleme Tarihi:

Teknik adam Magath milli takıma aday
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 10:42

Eski şaşalı günlerinden uzak olan Alman Futbol Milli Takımı’na teknik direktör aranıyor. Dünya futbolu denince ilk akla gelen ülkelerden olan ve birçok Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu bulunan Almanya’da milli futbol takımının yeni teknik adamının kim olacağı hâlâ belirsiz. Geçici olarak Rudi Voller takımın başında yer alacak. Ancak bu önemli göreve Bundesliga’da 3 kez şampiyonluk yaşayan ünlü teknik adam Felix Magath talip oldu.

Haberin Devamı

HANSI Flick’in görevden alınmasından sonra adı geçen adaylardan bir olan Mathias Sammer’in, sağlık nedeniyle görevi kabul etmeyeceği belirtildi. Adaylardan ismi geçenler arasında Türk Milli Takımı’nın teknik direktörü Stefan Kuntz da yer alıyor. Ancak bu önemli göreve Bundesliga’da 3 kez şampiyonluk yaşayan ünlü teknik adam Felix Magath talip oldu. NDR 90,3 radyo kanalına konuşan 70 yaşındaki teknik adam, Alman Futbol Federasyonu’nun artık “Tamamen huzursuz olan milli takımı” yeniden inşa edebilecek bir teknik direktöre ihtiyacı olduğunu söyledi. “Bazı durumlarda takımları tablonun dibinden orta sıralara, hatta Bundesliga’nın zirvesine taşıdım” diyen Magath, “Bence şu anda DFB’nin de ihtiyacı olan şey bu” diyerek açık bir şekilde görevi istediğini belirtti.

Haberin Devamı

‘İHTİYACIMIZ OLAN TÜRDEN BİR ADAM’
Eski milli oyuncular Dietmar Hamann ve Stefan Effenberg de Magath’i olası yeni milli antrenör olarak gündeme getirmişti. Sky yorumcusu Hamann, “Tam da ihtiyacımız olan türden bir adam. Ve Felix’in bunu hemen yapabileceğini hayal edebiliyorum” diye konuştu. Alman Futbol Federasyonu (DFB) pazar günü Hansi Flick’in görevine son vermişti. Spor direktörü Rudi Voller, Hannes Wolf ve Sandro Wagner liderliğindeki bir ekip geçici olarak görevi devraldı. Teknik direktör olarak Magath, Bayern Münih ile iki kez ve VfL Wolfsburg ile bir kez şampiyonluk kazandı. Son olarak, Mart 2022’nin ortasında o zamanki Bundesliga birinci lig kulübü Hertha BSC’nin başına geçti. Berlin kulübünü küme düşmekten kurtarmayı başardı ve ardından kulüpten ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!