TEBW’de Ayşen Çiker yeniden başkan!

Güncelleme Tarihi:

TEBW’de Ayşen Çiker yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 16:05

Hamburg kenti yakınlarında bulunan Wedel kentinde çalışmalarını sürdüren Wedel Türk Veliler Birliği Olağan Genel Kurulu’nu yaparak yeni yönetimini belirledi. Birlik, yönetime Ayşen Çiker’le ‘devam’ dedi.

Haberin Devamı

HAMBURG kenti yakınlarında bulunan yaklaşık 3 bin Türkiye kökenlilerin yaşadığı Wedel kasabasında uzun zamandan beri özellikle eğitim ve kültürel alanlarda çalışmalarını sürdüren Wedel Türk Veliler Birliği (TEBW) hafta sonu gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini belirledi. Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED) Eş Başkanları’ndan Mehtap Çağlar, 2. Başkanlardan Ekrem Sağır ve yönetimden Azmi Akgül, Nihan Leylek’in de katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurul, saygı duruşu ile başlayıp Mehtap Çağlar, Azmi Akgül ve Ekrem Sağır’ın Divan Kurulu’na seçilmesiyle Genel Kurul çalışmalarına başlandı. Mevcut başkan Ayşen Çiker’in çalışma ve mali raporu sunması ve raporların aklanmasıyla devam etti.

‘KENDİSİYLE BARIŞIK BİREYLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’
Okullarla çocukların eğitimlerinin daha nitelikli hale gelmesi için çalışmalar yaptığını belirten başkan Çiker, “Çocuklarımızın kişiliklerinin ve kimliklerin oluşmasına, başka yabancı dillerin daha iyi öğrenilmesine de katkı sunan, ana dillerini en düzgün öğrenebilmeleri için velilere, öğrenci ve öğretmenlere yönelik birtakım çalışmalar yapmaktayız. Her sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı yabancı öğrenci gruplarının da katılımıyla coşkulu bir şekilde kutluyoruz. Geleceğimizin güvenceleri olan çocuklarımızın kendileriyle barışık, insanı, doğayı seven; empati yapabilen ve sorguluyabilen birer birey olarak yetişmeleri için her türlü çalışmalar içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘DAHA NİTELİKLİ ÇALIŞMALAR YAPIP DAHA GÜÇLÜ OLURUZ’
FÖTED Eş Başkanı Mehtap Çağlar da yaptığı konuşmada güç birliğine değinerek “Her birimiz bulunduğumuz yerlerde birtakım çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yapar; birbirimize de yardımcı olur ve birlikte çalışırsak inanıyorum ki daha nitelikli çalışmalar yapar, daha güçlü oluruz. FÖTED olarak elimizdeki olanakları yerel örgütlerimize daha etkin sunacağız. Önümüzdeki dönem, yerel örgütlerimizin içinde atil durumda olanları aktif hale getirebilmek için daha etkin çalışmalar içinde olacağız” diye konuştu. Yapılan seçimler sonucunda eski başkan Ayşen Çiker yeniden başkanlığa getirilirken; başkan yardımcısı Ayşe Baygündüz, sayman Burcu Aydoğdu, yazman Zana El Mustafa oldu. Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri ise Derya Batuk, Aydın Gündüz, Süleyman Göçmen, Müslüm Arslan, K. Halil El Mustafa oldu. Denetleme Kurulu’na ise Murat Saygın ve Volkan Varnalı getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!