TD-IHK yeni yönetimini belirledi

Güncelleme Tarihi:

TD-IHK yeni yönetimini belirledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2022 11:21

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası’nın (TD-IHK) olağan genel kurulunda yeni yönetim belirlendi. Türkiye’de de farklı sektörlerde yatırımları bulunan Alman sanayici Rolf Königs, yeniden TD-IHK başkanlığına seçildi. Genel kurula Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Sen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Alman Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Martin Wansleben katıldı.

Haberin Devamı

TD-IHK’nın 15. olağan genel kurulu Berlin Büyükelçiliği’nde yapıldı. TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu’nun organizasyonuyla gerçekleşen genel kurulda eski yönetimin aklanmasından sonra yeni yönetim belirlendi. Ardından ise Türk-Alman Ekonomi Forumu toplantısı gerçekleştirildi. Yeniden başkan seçilen iş insanı Rolf Königs, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaptığı yatırımlarla ilgili anılarını paylaşırken, “Türkiye’yi çok seviyorum. Türk-Alman dostluğunu çok seviyorum ve her iki ülkenin birbirini daha iyi anlamasını ve daha başaralı olmasını istiyorum” dedi.

TD-IHK yeni yönetimini belirledi

‘TÜRK GİRİŞİMCİLERLE GURUR DUYUYORUM’
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise iki ülke arasındaki ticaretin 40 milyar Dolar’ı aştığını hatırlatırken, Almanya’da yaşayan 3 milyonu aşkın Türk insanın başarı yazdığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Almanya’da 3 milyonun üzerinde çoğunluğu Alman vatandaşı olan Türk yaşamaktadır. Siyasette, sporda, sanatta insanımız çok önemli görevler yürütmektedir. Hem Alman ekonomisine hem Türk ekonomisine katkı sunan Türk girişimcilerle gurur duyuyorum. Hepiniz birer kahramansınız. Birer başarı hikâyesisiniz” diye konuştu. Türkiye kökenli bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye de değinen Hisarcıklıoğlu, iki ülkenin de birbirinden etkileşim içinde olduğunu kaydetti. Almanya’ya 60 yıl önce başlayan işçi göçü kapmasında gelen Türklerin girişimci ruhuyla kurduğu şirketlerin sayısının 80 bini aştığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bunların 80 milyar Euro ciro yaptığını ve 500 bin kişiye istihdam sağladığını hatırlattı. TOBB Başkanı Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in kendisine geçen yıl birinci derecede Federal Almanya Cumhuriyeti liyakat nişanı verdiğini de hatırlattı.

Haberin Devamı

TD-IHK yeni yönetimini belirledi

‘TOGG SÖZÜ ALDIK’
Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ise, konuşmasında iki ülke arasındaki köklü ilişkilere değinirken, her iki ülke arasındaki ticaret hedefinin 50 milyar Dolar olduğunu belirtti. Türkiye’nin otomobili Togg’a da değinen Büyükelçi, elçilik olarak Almanya’daki ilk Togg sözünü aldıklarını belirterek, “Togg araçlarını yakın zamanda Berlin sokaklarında görmeyi umduğumuzu da belirtmek isterim. Heyecanla beklediğimiz Togg’ların ilklerinden bize söz verildiğini buradan hatırlatmak istiyorum. Togg’umuzu bekliyoruz” dedi. Büyükelçi Şen, Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin Türkiye ile Almanya arasında iş hacmini artıracağını belirterek bunun herkes için çok önemli bir adım olacağını vurguladı. Türkiye’nin özellikle güneş ve rüzgâr enerjisinde de yüksek potansiyeline de dikkat çeken Büyükelçi Şen, savaşın Avrupa’da enerji krizini tetiklediğini kaydederken, Türkiye’nin Batı dünyası ile Rusya arasında derinleşen krizde yapıcı rol üstlendiğini söyledi. Şen, Türkiye’nin konumu, güçlü ekonomisi ve uluslararası enerji projelerindeki tecrübesiyle, önümüzdeki dönemde enerji krizinin aşılmasında önemli rol üstleneceğini kaydetti.

Haberin Devamı

TD-IHK yeni yönetimini belirledi

‘2024’TE AVRUPA PAZARINA GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ’
Toplantıda konuşan Togg CEO’su Gürcan Karakaş ise yaptığı sunumda, 2024 yılının sonunda Avrupa pazarına girmeyi hedeflediklerini kaydetti. Karakaş, gelecek yılın mart ayı sonundan itibaren pazar alanı tanıtımı yapmayı planladıklarını da ifade ederken, “2024’ün sonunda Avrupa pazarına girmeyi düşünüyoruz. Henüz yönetim kurulumuzla ülkeler bazında çok net bir önceliklendirme yapmadık. Etrafımıza baktığımızda yeni nesil araç üreticilerinin çok büyük bir kısmı önce Kuzey’de İskandinav ülkeleriyle başlıyor çünkü yeni markalara daha açıklar, elektrikli araçlara daha açıklar, altyapıları daha yaygın. Oradan da merkez Avrupa dediğimiz Almanya ve Fransa’ya doğru geliyorlar. Biz de kuvvetle muhtemel bu şekilde ilerleyeceğiz” diye konuştu. Karakaş, sosyal medyada Togg aracını Berlin’e getirildiğiyle ilgili dönen videolara da değindi. Karakaş, bunun bir test için Berlin’e getirilen bir araç olduğunu kaydetti. Aracın indirilirken çekilen görüntülerinin sosyal medyaya düştüğünü kaydetti.
TD-IHK’nın yeni yönetimine şu isimler seçildi: Rolf Konigs, Mehmet Eşkiyapan, Volker Treier, Dietrich Eickhoff, Jörg Howe, Alexander Winkler, Süreyya İnal, Gürcan Karakaş, Bahattin Kaya, Salih Taşdirek

Haberin Devamı

TD-IHK yeni yönetimini belirledi

TD-IHK yeni yönetimini belirledi

TD-IHK yeni yönetimini belirledi

BAKMADAN GEÇME!