TBMM heyeti Berlin’de

Güncelleme Tarihi:

TBMM heyeti Berlin’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2022 13:50

Yaşlıların hayatı ve çeşitli alanlarda yaşadıkları sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM bünyesinde kurulan Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri, 3 günlük ziyaret için Berlin’e geldi.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul milletvekili Erol Kaya’nın başkanlık ettiği heyet, yaşlı ve bakım hizmeti veren Berlin’deki Mondial Bakım Servisi’ni ziyaret etti. Burada Mondial Pflegedienst Genel Müdürü ve kurucusu Behçet Saltık, yine bu alanda hizmet veren Mitte Pflegedienst Genel Müdürü İsmet Mısırlıoğlu ve Vefa Pflegedienst Genel Müdürü Metin Yılmaz ile bir araya gelen heyet, Almanya’daki sağlık ve bakım hizmetlerini görüştü. Toplantıya katılan Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök, konuklara önce Berlin’deki Türk toplumu hakkında bilgi verdi. Yücekök, Almanya’da son dönemlerde ara mesleklerde çok ciddi bir personel açığının bulunduğunu ve siyasetin bu açığın giderilmesine yönelik bazı yasal düzenlemeler üzerinde çalıştığını kaydetti. Sağlık sektöründe de personel açığı bulunduğunu ifade eden Yücekök, bu alanda yurt dışından kalifiye işçi getirilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AYDAN ÖZOĞUZ İLE GÖRÜŞÜLECEK
İsmet Mısırlıoğlu ise Almanya’da sağlık alanında 5 temel sigortanın bulunduğunu ve sigortalı çalışan veya çalışmayan herkesin sağlık sisteminde oluşturulan havuza prim ödediğini söyledi. Almanya’daki bakım hizmetinin evde veya bakım evlerinde gerçekleştiğini belirten Mısırlıoğlu, “Almanya’daki verilere göre bakımın yüzde 70’i hasta veya yaşlıların yakınları tarafından evde gerçekleştiriliyor. Geri kalan kısmını ise bizim gibi özel şirketlerin sunduğu bakım hizmeti oluşturuyor” dedi. Heyet, yarın Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz’u makamında ziyaret edecek.

TBMM heyeti Berlin’de

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!