TBB yeni yönetimini belirledi

Güncelleme Tarihi:

TBB yeni yönetimini belirledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2022 10:24

Almanya’nın başkenti Berlin’de yıllardır faaliyet gösteren Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) yeni yönetimini belirledi. Pandemi nedeniyle birkaç kez ertelenen genel kurul seçimi delegeler ve konukların katılımıyla dün (pazar günü) gerçekleşti.

Haberin Devamı

BERLİN’in Mitte semtindeki Ballhaus Prinzenallee’de yapılan genel kurul toplantısına, Berlin Başkonsolosu R. Olgun Yücekök, Berlin Senatosu Uyum, Çalışma ve Sosyal İşler Müsteşarı Wenke Christoph, Sol Parti Uyum Politikası Sözcüsü Elif Eralp ile Yeşiller’in Uyum Politikası Sözcüsü Jian Omar da katıldı. TBB Sözcüsü Ayşe Demir’in açılış konuşmasından sonra kısa birer konuşma yapan Başkonsolos Yücekök, Müsteşar Christoph ile eyalet milletvekilleri Eralp ve Omar, uyumun ve toplumsal dayanışmanın gerçekleşmesi için sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemini vurguladılar.

TBB yeni yönetimini belirledi

TBB Sözcüsü Ayşe Demir

Haberin Devamı

Berlin Senatosu Uyum ve Göç eski Sorumlusu Andreas Germershausen de TBB ile yıllarca uyum içinde çalıştıklarını belirtirken, birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

TBB yeni yönetimini belirledi

Berlin Başkonsolosu R. Olgun Yücekök

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Hilmi Kaya Turan, Gülsüm Kaya-Müller ve Lale Yıldırım’ın Divan Kurulu’na seçildikten sonra eski yönetimin aklanmasına geçildi. Bu bölümde TBB Sözcüsü Ayşe Demir, yaklaşık 150 sayfalık Yönetim Kurulu Raporu’nu, Remzi Uyguner Mali Raporu ve Şemsi Bilgi Denetim Kurulu Raporu’nu sundu. Raporlar üzerindeki tartışmalardan sonra yönetim kurulu yapılan açık oylamada oy birliği ile aklandı. Bu arada tüzükte değişiklik yapılarak yönetim kurulunun görev süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı. Daha sonra yapılan seçimlerde Ayşe Demir, Prof. Dr. Zülfukar Çetin, Safter Çınar, Remzi Uyguner, Cornelia Reinauer, Şemsi Bilgi ve Ümit Akyüz yönetim kurulu, Mehmet Koç, Gülsüm Kaya-Müller ve Kemal Büklü de denetim kurulu üyeliğine getirildi. Yeni yönetim pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş nedeniyle yaşanan sancılı dönemin atlatılması için faaliyet alanlarını genişletme sözü verdi.

TBB yeni yönetimini belirledi

BAKMADAN GEÇME!