Tazminat da alamayacak

Güncelleme Tarihi:

Tazminat da alamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 10:48

Hakkında, zimmete para geçirme ve menfaat kabul etme şüphesiyle soruşturma başlatılan Berlin-Brandenburg Radyo ve Televizyon Kurumu (RBB) Genel Müdürü Patricia Schlesinger, hem işinden hem de kıdem tazminatından oldu.

Haberin Devamı

RBB’nin üst kuruluşu olan kamu yayıncısı ARD’nin İdare İşler Yönetim Kurulu Başkanı Dörette König, Patricia Schlesinger’in işine son verildiğini duyurdu. İdare İşler Konseyi’nde yapılan oylamada 6 üye, Schlesinger’in işten çıkartılması yönünde oy kullanırken, bir üye ret oyu verdi. Buna göre Schlesinger, kıdem tazminatı ve emekli maaşı alamayacak. Konsey’in kararında dikkat çeken bir başka ayrıntı ise RBB’nin, eski yöneticisine karşı tazminat talep etme hakkını saklı tutması oldu. Buna göre RBB yönetimi, Schlesinger’e karşı tazminat davası açabilecek. Oylama sonrası açıklama yapan Dörette König, “Bildirimde bulunulmaksızın yapılan olağanüstü feshin özel nedenleri hakkında şu anda yorum yapmak istemiyorum. Zira bunlar şimdi Schlesinger ve avukatına iletilecek. Bize göre bu, adil yargılamanın bir gereği” dedi.
RBB Yayın Konseyi, Schlesinger’i ‘derhal geçerli olmak üzere’ görevden aldı ve böylece sözleşmesinin feshi işlemlerini resmen başlattı.

Haberin Devamı

EŞİNİ DE İŞE ALDIRMIŞ
Schlesinger’in görevden alınmasının resmi gerekçesi ise Berlin Emniyet Müdürü Barbara Slowik ile özel bir yemek yemesi ve bu yemeğin masraflarını RBB’ye ödetmesi gösterildi. RBB Genel Müdürü Schlesinger, geçen şubat ayında aralarında Berlin Emniyet Müdürü Barbara Slowik ve Charité Hastanesi Başkanı Heyo Kröemer ile eşlerinin de yer aldığı 9 kişiyi evinde konuk etmişti. Schlesinger, evde verilen davetin 1.154 Euro’luk masrafını RBB’ye fatura ederek parasını aldı. Olayın ortaya çıkmasından sonra Berlin Emniyet Müdürü ve Charite Hastanesi Yöneticisi, bunun özel bir davet olduğunu ve masrafların RBB tarafından karşılandığını bilmediklerini söyledi. Böylelikle soruşturma geçirmekten kurtuldular. Savcılık, RBB Genel Müdürü Patricia Schlesinger hakkında zimmete para geçirme şüphesiyle soruşturma başlattı. Ancak Schlesinger’e yönelik suçlamalar bunlarla da sınırlı değil. Ofisini lüks şekilde modernize ettiği ve eşinin önemli bir pozisyonda iş alınmasını sağladığı iddiaları da yer alıyor.
Öte yandan Alman halkının büyük çoğunluğu her haneden alınan aylık 18.36 Euro’luk televizyon ve radyo vergisinin (GEZ) makul olmadığını düşünüyor. Business İnsider haber sitesi adına Civey kamuoyu araştırma enstitüsü tarafından gerçekleştirilen temsili ankete katılanların yüzde 68’i, vergiyi ‘makul bulmadıklarını’ belirtirken, yüzde 25’i ‘uygun bulduğunu’ söyledi. Ankete katılanların yüzde 7’si ise kararsız kaldı. Anket toplam 5004 kişiyle yapıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!