Tatilde, ama hep görevde

Güncelleme Tarihi:

Tatilde, ama hep görevde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2023 10:00

Genelde dünyanın her yerinde aynıdır... Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar hep görevdedir... Tatilde bile...

Haberin Devamı

Evet...
Almanya’da Federal Meclis geçen ayın ortalarında tatile girdi.
Milletvekilleri tatile çıktı.
Ama çoğu kendilerine oy veren veya vermeyen insanların yanında olmak için kendi seçim bölgelerinin yolunu tuttu.
14 Temmuz’da başkent Berlin’deki Federal Basın Konferansı Evi olarak bilinen Basın Merkezi’nde medya mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Başbakan Olaf Scholz da yaz tatiline çıktı.
Ama Başbakan Scholz’un eşi Britta Ernst ile birlikte nereye tatile gittiği ‘gizli’ tutuldu.
“Başbakan hep görevde” diyen Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Şansölye Scholz ve eşininin tatillerini “dost bir Avrupa ülkesinde” geçireceklerini söylemekle yetindi.
Ama bu ‘dost ülke’ neresi?
Onu söylemedi.

TATİLDE ÇİFTLİK EVİNDE
Başbakan Scholz eşiyle birlikte geçen yıl yaz tatilini Bavyera’nın Allgaeu kesiminde 17. yüzyıldan kalma bir ‘Çiftlik Evi’nde geçirmişti.
2021 yılında başbakan adayıyken de yine Allgaeu’yu tercih etmişti.
Ancak Kuzey Ren Vestfalya (KRV-NRW) ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde meydana gelen sel felaketleri çoğu insanın olduğu gibi Scholz’un da tatilini zehir etmişti.
Tatilden vazgeçip sel felaketi bölgesinin yolunu tutmuştu.
Aslında Allgaeu Olaf Scholz için hiç de yeni bir tatil bölgesi değildi.
Olaf Scholz, Hamburg Eyalet Başbakanı ve Federal Maliye Bakanı’yken de Allgaeu bölgesinde tatil yaptı.
Eşiyle birlikte Alp Dağları’nda yürüşler yaptı.
Zaman zaman tırmandı da...
Hatta daha çocukluğunda ve gençliğinde anne-babalarıyla birlikte aynı bölgede tatillerini geçirdi.

Haberin Devamı

MERKEL İTALYA’YI TERCİH ETTİ
Almanya’nın 2005-2021 yıllarında aralısız olarak başbakanlığını yapan Angela Merkel ise genelde yaz tatili için İtalya’yı tercih etti.
Merkel döneminin Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de “Başbakan hep görevde” diyerek, Merkel’in kafasının tatilde de hep Berlin’de olduğunu ima etti.
Merkel yaz aylarında eşi Joachim Sauer’le birlikte Güney Tirol’un yolunu tutup gönlünce tatil geçirdi.
Hatta dünyanın en yüksek Everest Tepesi’ne ilk tırmanan Reinhald Messner’le birlikte Güney Tirol dağlarında “yaz gezintileri” bile yaptı.
Paskalya Yortusu tatillerinde ise Napoli Körfezi’nin kuzeyindeki Ischia adasını tercih etti.
CDU’lu Merkel’den önce görev yapan SPD’li Almanya Başbakanı Gerhard Schröder de yaz tatillerini genelde İtalya’da geçirdi.
Napoli’nin güneyindeki Amalfi kıyılarının en ünlü kasabası Positano’da tatillerinin tadını çıkardı.
Almanya’nın 1982-1998 yıllarında 16 yıl boyunca aralısız başbakanlığını yapan CDU’lu Helmut Kohl’ün tercihi ise Avusturya’ydı.
Kohl, eşi Hannelore, oğulları Peter ve Walter’le yıllarca her yaz Avusturya’nın Salzburg kenti yakınlarındaki Wolfgangsee (Wolfgang Gölü) kıyısındaki St. Gilgen kasabasının yolunu tuttu.
Eşi ve çocuklarıyla her yıl bir ay boyunca hem ‘uzaktan kumandalı’ görevini sürdürdü hem de dinlenip tatilin tadını çıkardı.
İlk yıllarda tatilde bile takım elbiseli ve kıravatlı dolaşırken, daha sonraki yıllarda ‘rahat tatil kıyafetleri’ taşımaya alıştı.

Haberin Devamı

İLK BAŞBAKAN DA İTALYA’YI TERCİH ETTİ
Almanya’nın ilk Başbakanı CDU’lu Konrad Adenauer, görevinin ilk yıllarında tatillerini Almanya’da geçirdi.
Ancak daha sonraki yıllarda İtalya’nın Lombardiya bölgesindeki Como Gölü (Lago di como- Comer See) kenarındaki Cadenabbia beldesini keşfetti.
Adenauer’den sonra gelen CDU’lu Ludwig Erhard yaz tatillerini Bavyera’daki Tegernsee (Tegern Gölü) yakınlarındaki bungalov evinde, CDU’lu Kurt-Georg Kiesinger de doğup büyüdüğü Baden-Württemberg’deki Wolfgangsee (Wolfgang Gölü) kenarındaki Kressbronn’da geçirdi.
Nazi döneminde Norveç’e sığınan Almanya’nın SPD’li ilk Başbakanı Willy Brandt ise yaz tatillerini ‘sürgün bölgesi’ Norveç’te geçirmeyi tercih etti.
Brandt’tan 1974 yılında görevi devralan SPD’li Helmut Schmidt de, yaz tatillerini eşi Loki ve kızları Susanne ile Schleswig-Holstein eyaletindeki ‘Brahmsee’ (Brahm Gölü) yakınlarındaki Langwedel kasabasındaki ‘kulübe’ dedikleri yazlık evlerinde geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!