‘Tam üyelik için güçlü network’ümüzü harekete geçireceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Tam üyelik için güçlü network’ümüzü harekete geçireceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 12:28

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Almanya temsilcisi seçilen iş insanı Kemal Şahin, iş insanları arasında iyi bir network kurmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleşen Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) kongresinde ülke temsilcileri seçimi tamamlandı. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşveren Kemal Şahin DTİK Almanya temsilcisi seçildi. Almanya temsilciliği için Kemal Şahin’le birlikte Berlinli iş insani Zekeriya Bayrak da adaylığını koydu. Yapılan oylamada Kemal Şahin oy farkıyla bu göreve getirildi. Kemal Şahin Almanya’nın en tanınmış Türkiye kökenli iş insanlarından biri. Almanya’da iş dünyası alanında hizmet veren Şahin, birçok derneğin kurucuları arasında yer alıyor. Bunlar arasında Dış Ticaret Vakfı, Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası, ATİAD ve DTİK gibi kuruluşlar da var. Tekstil alandaki yatırımlarının yanı sıra turizmde de aktif olan Kemal Şahin, 6 tane oteliyle hizmet veriyor. Şahin bunun yanı sıra üniversite öğrencilerini bir araya getirip network oluşturan TD-Platform ve ayrıca bir de eğitim derneğin kurucusu ve destekçisi.

‘Tam üyelik için güçlü network’ümüzü harekete geçireceğiz’
‘BÜYÜK FARKLA SEÇİMİ KAZANDIK’
DTİK kurultayındaki seçim sürecini anlatan Kemal Şahin, “Ülke temsilcilerinin seçildiği gün büyük heyecan yaşadık ve bu önemli günü zaferle tamamladık. Seçimden önce Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Almanya’daki Türklere bir resepsiyon verdi. DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Steven Young da seçim öncesi kuralları açıkladı ve adaylara başarılar diledi. Sonrasında ben de Türkiye-Almanya ilişkilerini daha da güçlendirmek için neler yapacağımı ve misyonumuzu anlattım. Oylar kullanıldı, büyük bir farkla seçimi kazandık. Almanya’da yaşayan 3.5 milyon Türk’ün temsilcisi oldum” dedi.
‘Tam üyelik için güçlü network’ümüzü harekete geçireceğiz’
‘TÜRK GİRİŞİMCİLERİN GÜCÜNE İNANIYORUM’
Kemal Şahin, bundan sonraki ilk adım olarak, Türklerin yoğun olduğu şehirlerde yaşayan yetkin isimlerden temsilciler seçeceklerini kaydetti. Türkiye’nin Türki Cumhuriyetlerle beraber yurt dışında yaklaşık 8 milyon kişilik diasporası bulunduğuna dikkat çeken Şahin, “Türk diasporasının en güçlü olduğu ülke ise Almanya. Şimdi 1990’lardan itibaren yaptığımız gibi yeniden Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini geliştirmek, tam üyelik hedefine ulaşmasını sağlamak için Almanya ve Avrupa’daki güçlü network’ümüzü harekete geçireceğiz” diye konuştu. Şahin, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirmesine yönelik çalışmalar yapmak istediklerini de ifade etti. Almanya’daki Türk girişimcilerin gücüne inandığını belirten Kemal Şahin, “İki ülkeyi kültürel olarak da birleştireceğiz. Turizm Türkiye’nin en iddialı alanlarında biri. Yapacağımız kültürel çalışmalarla da bu alanda da katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!