Steinmeier’den AfD değerlendirmesi: ‘İhtiyacımız olan şey...’

Güncelleme Tarihi:

Steinmeier’den AfD değerlendirmesi: ‘İhtiyacımız olan şey...’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 11:05

Almanya’da Meclis tatile girerken, aşırı sağcı parti AfD’nin özellikle doğu eyaletlerinde ilk sıralara kadar yükselmesi son dönemlerin en çok tartışılan ve endişe duyulan konusu oldu. ZDF televizyonunda yayınlanan yaz söyleşisinin konuğu olan Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, bir yandan endişesini dile getirirken, diğer yandan çözüm odaklı çalışılmasını istedi.

Haberin Devamı

STEINMEIER, “Bu toplumda korku tacirlerinin işini daha fazla teşvik etmemeliyiz. İhtiyacımız olan şey, korku tacirlerinin çoğalması değil, sorun çözücülerin artmasıdır” dedi. Anketlerin ‘endişe verici’ olduğunu belirten Steinmeier, şunları söyledi: “Ancak bu anketler bizi her kritik soruyu otomatik olarak popülizm ve aşırı sağcılık olarak sınıflandırmaya itmemeli. Seçmenlerin büyük bir kısmı iktidar partilerinden uzaklaşırken, ana muhalefet partisine yönelmemesi de soru işaretlerine yol açıyor. Elbette iktidar partileri de kendilerine doğru konulara sahip olup olmadıklarını, konuların dışarıda bırakılıp bırakılmadığını, doğru iletişimi seçip seçmediğini, seçmenlerin beklediği birliği sergileyip sergilemediğini ya da çok fazla didişme olup olmadığını sormak zorunda. Soruyorlar da.”

Steinmeier’den AfD değerlendirmesi: ‘İhtiyacımız olan şey...’
SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil

Haberin Devamı

‘TOPLUM YORGUN’
Öte yandan SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil da AfD’nin yükselişinin nedenlerinden birinin güvensizlik olduğunu ifade etti. Redaktionsnetzwerk Deutschland’a (RND) demeç veren Klingbeil, koronavirüs salgını, Avrupa’daki savaş, enerji krizi ve enflasyon nedeniyle kriz içinde geçen üç yıla atıfta bulunarak, “Toplum yorgun. İnsanlar gelecekten korkuyor. Bu da aşırı sağın yaydığı gibi popülizm için bir zemin yaratılmasını sağlıyor” dedi. Klingbeil, koalisyon ortakları arasındaki bölünmüşlüğün de insanların belirsizliğine yol açtığını kabul etti.

 

BAKMADAN GEÇME!