SPD’nin önünde üç seçenek var

Güncelleme Tarihi:

SPD’nin önünde üç seçenek var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 09:30

Almanya’da yeniden büyük koalisyona girmek için zorlanan Sosyal Demokratlar’da karar günü. Yönetim Kurulu bugün toplanacak ve genel kurula sunacağı önergeyi karara bağlayacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da nasıl bir yeni hükümet kurulacağı sorusu henüz gizemini koruyor. CDU/CSU ve SPD arasında yeniden bir büyük koalisyon mu kurulacak, yoksa SPD, Merkel başbakanlığında bir azınlık hükümetini mi destekleyecek ya da erken seçime mi gidilecek? Bugün toplanacak SPD yönetim kurulu, bu üç opsiyonu tartışarak, nasıl bir hükümet sorusunu karara bağlayacak ve bu kararı perşembe günü başlayacak olan genel kurulun onayına sunacak. Bugün gözler SPD yönetim kurulunun alacağı karara çevrilecek. SPD yönetiminin pazartesi günkü oturumundan Hıristiyan Birlik’le ucu açık olarak, hükümet kurma görüşmelerinden yana karar çıkması bekleniyor.

MACRON VE ÇİPRAS
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un da AB’de reformların hayata geçebilmesi için Sosyal Demokratların büyük koalisyona girmesi gerektiği yönünde Martin Schulz’a telefon ederek, baskı yaptığı belirtildi. Yunanistan Başbakanı Çipras’ın, Avrupa’nın geleceğinin belirleneceği dönemde, dışarıda kalmayın diye SPD lideri Schulz’a mesajlar gönderdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

SPD’nin önünde üç seçenek var

GABRİEL YİNE BAKAN OLABİLECEK Mİ?
Büyük koalisyon kararı çıkarsa, SPD’de kimin hangi bakanlığı alacağı da tartışmalı. SPD içinde eski lider ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in geleceği belirsiz. SPD yönetiminde Gabriel’in büyük koalisyonda önemli bir rol almasına karşı çıkanlar var. Bazıları ise Martin Schulz’un strateji uzmanı Gabriel’i ekibe almasından ve Dışişleri Bakanı olarak kalmasından yana.
kümetiSPD Grup Başkan Yardımcısı Axel Schaefer, “Gabrielsiz bir bakanlar kurulu fakir kalır” dedi. Welt am Sonntag Gazetesine konuşan Schaefer, “Gabriel Almanya’nın gördüğü en iyi Dışişleri Bakanlarından biri. SPD yeniden hükümete katılırsa, Gabriel Dışişleri Bakanı kalmalı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!