SPD’nin 50 yıllık kalesini CDU kaptı

Güncelleme Tarihi:

SPD’nin 50 yıllık kalesini CDU kaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 10:48

Almanya’da Baden-Württemberg eyaletinin ikinci büyük kenti olan Mannheim’da 50 yıl aradan sonra belediye başkanlığını CDU kazandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da sosyal demokratların kalelerinden biri olarak bilinen Mannheim’da 18 Haziran’da yapılan büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde adaylar mutlak çoğunluğu yakalayamadığı için pazar günü ikinci tur seçimler yapıldı. İlk turda, FDP ve sağ eğilimli ‘Mannheim Listesi’ grubunun desteğini alan CDU’lu aday Christian Specht yüzde 46, SPD’nin adayı Thorsten Riehle yüzde 30.4, Yeşiller’in adayı Raymond Fojkar yüzde 13.8 oy almıştı. 8 adaydan 5’i ikinci turda seçimden çekildi. Pazar günü yapılan seçimlerde SPD’nin kalesi sayılan Mannheim’da CDU adayı Christian Specht yüzde 49.9 oy alarak kentin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Rakibi SPD’li Thorsten Riehle ise yüzde 48.7 oy alabildi. Yaklaşık 235 bin seçmenin yer aldığı Mannheim’da hafta sonu yapılan seçime katılım oranı yüzde 30.89’da kaldı. Resmi sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Mannheim, Almanya’da Türkiye kökenli seçmenlerin en yoğun yaşadığı metropollerin başında geliyor. Kent nüfusunun yüzde 60’ı doğrudan ya da ebeveynlerinin en az biri nedeniyle göçmen kökenli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!