SPD milletvekili Schulz, AP’ye dönmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

SPD milletvekili Schulz, AP’ye dönmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 14:25

Sigmar Gabriel’in yerine SPD’nin liderlik koltuğuna oturan ve girdiği ilk seçimde hüsrana uğrayan Martin Schulz, Avrupa Parlamentosu’na (AP) geri dönmek istiyor.

Haberin Devamı

AP eski başkanı Martin Schulz, Almanya’da geçen yıl eylül ayında yapılan genel seçim öncesi Sigmar Gabriel’den SPD liderlik koltuğunu devraldı. SPD’nin başbakan adayı olarak Angela Merkel’le yarışan Schulz’un ilk başlarda iyi giden oy grafiği hızla düştü. Girdiği ilk seçimde partisine tarihinin en ağır yenilgisini yaşattı. Devam eden süreçte “Muhalefete geçiyoruz, koalisyonda yokuz” dedi ancak Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeir’le görüştükten sonra masaya oturdu ve Dışişleri Bakanlığını istedi. Ancak parti içinden gelen baskılar nedeniyle tüm görevlerinden istifa etmek zorunda kaldı.

Federal Meclis’te SPD milletvekili olarak yer alan Martin Schulz’un ismi şimdi de AP için geçiyor.
Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller (SPD), gelecek yıl yapılacak AP seçimlerinde liste başı adayı olarak Martin Schulz’u önerdi. SPD’nin sağ kanadı temsilcilerinden oluşan ‘Seeheimer Kreis’ grubu da öneriye destek çıktı. Schulz’un adaylığını tüm kalbiyle destekleyeceğini belirten grubun sözcüsü Johannes Kahr, Schulz’un Avrupa çapında tanınmış, sevilen bir politikacı olduğunu söyledi. Almanya’daki siyasi çevrelerde de Schulz’un bu öneriye sıcak baktığı iddia edildi.

BAKMADAN GEÇME!