‘Soydaşlarımız rahat olsun, gemi emin ellerde’

Güncelleme Tarihi:

‘Soydaşlarımız rahat olsun, gemi emin ellerde’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2018 12:03

Almanya’nın Bavyera Eyalet Meclisi için ekim ayında yapılacak seçimlerinde FDP tarafından Erlangen-Höchstadt seçim bölgesinde doğrudan milletvekili adayı gösterilen Batı Trakyalı Bülent Ekrem, bölgedeki Türk STK ve dernek temsilcileriyle Alman siyasetçilerini bir araya getirdi. RIO Palast sinemasında ‘Türk-Alman Dostluğu & Derneklerin Katkısı’ adıyla düzenlenen panele, AP milletvekili ve AB-Tükiye Karma Komisyonu Üyesi Nadja Hirsch, FDP federal milletvekili ve FDP Bavyera Başkan Yardımcısı Britta Dassler, FDP federal milletvekili Katja Hessel, Erlangen Belediye Başkanı Elske Preuß ve FDP Deutsch-Türkische Forum Münih Genel Koordinatörü Nilgün Stauch katıldı.

Haberin Devamı

AÇILIŞ konuşmasında kendisinden bahseden Bülent Ekrem, “Mensubu olduğum toplumun sorunlarını çok iyi biliyorum ve her zaman soydaşlarımın sorunlarını çözüme kavuşturmak için büyük çaba gösteriyorum. Gerçek kaptanlar fırtınalı denizlerde belli olurmuş. Soydaşlarımız rahat olsun, gemi emin ellerde” dedi.

Yaklaşık 10 yıl önce tanıdığı Bülent Ekrem ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Britta Dassler, “Farklı düşüncelere sahip dernek temsilcilerini bir arada görmek beni çok mutlu etti. Bülent Ekrem’e bu ortamı sağlamasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Burada yaşayan, burada vergisini ödeyen ve burada çocukları okula gidenlerin seçme hakkını da olması gerektiğini belirten Dassler, “Vereceksin ki alacaksın. Bu insanlar eğer vatandaşlık görevini yerine getiriyorsa o zaman onların da taleplerini karşılayacaksın. İstek tek taraflı olmaz” diye konuştu.
Basın özgürlüğü ve insan hakları sorununun yalnız üçüncü dünya ülkelerinde değil, Avrupa’da ve hatta Almanya’da büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade eden Dassler, bu konuda derneklere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

‘Soydaşlarımız rahat olsun, gemi emin ellerde’

GRUNDIG ÖRNEĞİNİ VERDİ
Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilere değinen Katja Hessel, “Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler her iki ülke açısından da son derece önemli. Bu ilişkilerin daha iyiye gitmesi için siyasi krizlerden uzak durmakta fayda görüyorum” diye konuştu.
Nürnberg bölgesinden 540 şirketin Türkiye ile bağlantısı olduğunu, bunlardan 93’nün Türkiye’de temsil edildiğini, 32 firmanın Türkiye‘de kendine ait ofisi ve 9 şirkete ait de üretim tesisleri bulunduğunu ifade eden Hessel, “MAN, Adidas gibi şirketlerin Türkiye’de üretim tesisleri var. Türk şirketi Almanya’da Grundig’i satın alarak iflasın eşiğinden geri çevirdi“ dedi.
THY’nin Nürnberg’in dünyaya açılmasında çok büyük bir rol üstlendiğini ifade eden Hessel, “Nürnberg’de 20 bin Türk vatandaşı yaşıyor. Bunlar arasında çok sayıda doktor, avukat, mali müşavir ve elektrikçi gibi, çok sayıda inşaat firması sahibi Türk iş yerleri var. MÜSİAD burada bu iş sahiplerine sahip çıkarak büyük destek sağlamakta“ dedi.

Haberin Devamı

‘Soydaşlarımız rahat olsun, gemi emin ellerde’

VİZEDEKİ SIKINTIYI BİLİYORUZ
Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini desteklediklerini fakat Türkiye’nin bazı yerine getirmesi gereken kriterlerin olduğunu ifade eden Nadja Hirsch, “Türkiye, AB tarafından sunulan 72 kriterlerden 67’sini yerine getirdi getirmesine fakat sonradan bazı kriterlerde gerileme yaşandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği kararları kabul eder ve cezayı ödemeye razı olursa ben Türkiye’den AB ülkelerine gelmek isteyen vatandaşlara 90 gün vizesiz dolaşma imkanı sağlanacağını düşünüyorum” dedi. Milletvekili Hirsch, düğün, doğum, hastalık ve ölüm anında Türkiye’den gelmek isteyen gurbetçi yakınlarının konsolosluklarda ne tür zorluklarla karşılaştıklarının bilincinde olduklarını ve bu durumlarda vize uygulamasının kolaylaştırılması üzerinde çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

SEÇKİN DAVETLİLER İZLEDİ
Paneli MÜSİAD Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Emin Bayram, Sekreter Serkan Halıcı, DİTİB Eyalet Birliği Kuzey Bavyera Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Kızmaz ve Cemil Kimyacıoğlu, CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Rıfat Çolak, Saadet Partisi adına Musa Tamer, Nürnberg Uyum Meclisi Üyesi Hediye Erdem, Erlan Türk Ocağı Başkanı Selçuk Akbulut, Türkisch-Deutsche Studierenden und Akademiker Plattform e.V. Nürnberg Temsilcisi Eda Aktaş, İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, bazı Batı Trakya Türk derneklerini temsilcileri de izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!