Sorunlar ancak dayanışmayla çözülür

Güncelleme Tarihi:

Sorunlar ancak dayanışmayla çözülür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 12:07

Nürnberg Belediyesi, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin yaralarının sarılması için neler yapılabileceği konusunda bir toplantı organize etti. Toplantıya, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’in davetiyle kentte faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA konuşan Başkan König, şunları söyledi: “Depremzedelerin acılarının hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yönelik Nürnberg’deki derneklerimizin neler yaptığı ve daha neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişi için bir araya geldik. Hepimiz Nürnbergliyiz ve Nürnberg sınırları ötesinde insani duyarlılığımızı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bölgede yaşayanların ihtiyaçlarının giderilmesi için belediye olarak çok sayıda TIR’la yiyecek, içecek, giyecek, jeneratör gönderildi. İhtiyaçlara göre yardımlarımız devam edecektir.”
Nürnberg Şehri Göç ve Uyum Bürosu Bölüm Başkanı Ute Wiesner ise kolay vize konusuna değindi. Wiesner, “Deprem bölgesindeki yakınlarını buraya getirmek isteyenlerden istenen en önemli belgeden birinin, davet eden kişin yeterli maaşının olmasıyla birlikte, davet edilen kişilerin kalacağı yeterli büyüklükte evinin olmasıdır. Yabancılar dairesi tarafından istenen belgeler hazır olduğunda başvurular internet üzerinden yapılarak dairemizden randevu alıp görüşmeye gelebilirsiniz” dedi. Nürnberg Havalimanı Basın Sözcüsü Christian Albrecht ise depremzedeler için toplanan yardımların ulaşımı konusunda her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Sorunlar ancak dayanışmayla çözülür
SIRA KONTEYNER KENTTE
Nürnberg-Antalya kardeş şehir derneği İN:SAN Başkanı Rıza Özlek de depremin ilk gününden itibaren Antalya Belediyesi’nin yardıma koştuğunu söyledi. 150 bini aşkın depremzedenin Antalya’daki otellerde ağırlandığını belirten Özlek, şimdi de konteyner kent kurulması için bir kampanya başlattıklarını kaydetti. Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Şahin de (Yeşiller), tüm sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği dayanışmanın çok önemli olduğunu söyledi. DİTİB’in bugüne kadar 25 milyon Euro yardım topladığını belirten DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan da depremin ilk gününden itibaren bölgeye TIR’larla çeşitli ihtiyaç malzemelerini ulaştırdıklarını anlattı. Türk İnisiyatif Nürnberg (TİN) Sözcüsü İsmail Akpınar da AFAD ve Kızılay ile irtibata geçerek çok sayıda yardım TIR’ı gönderdiklerini belirtti. Deprem bölgesindeki çocukların psikolojilerinin iyileştirilmesine yönelik mobil sinema kurulmasının faydalı olacağını belirten Türkiye-Almanya Film Festivali İkinci Başkanı Ersin Uğurlu, ayrıca havalar ısınmaya başlayacağından dolayı yakın zamanda klima gönderilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

‘ZAMAN, BİRLİK ZAMANI’
Nürnberg Objektif Kültür Merkezi (NOKM) Başkanı Cihan Kente, “Salonumuzda oynanan ‘Çanakkale Destanı’ gibi oyunlardan elde ettiğimiz gelirleri gönderdiğimiz gibi, merkezi Antalya’da bulunan ‘El Ele Engellilere, Yaşlılara ve Çocuklara Yardım Vakfı’ ile irtibata geçerek 5 TIR dolusu engellilere yönelik malzemeyle birlikte, giyecek ve yiyeceği deprem bölgesine gönderdik” diye konuştu. Nürnberg Alevi Kültür Merkezi yöneticilerinden Hüseyin Eryalçın da “Zaman birlik ve dayanışma zamanıdır. Depremzedelerimizin yaralarının sarılması, dayanışma içerisine girilerek çözülür. Nürnberg Belediyesi tarafından belirlenecek bir alanda havaların ısınmasıyla birlikte düzenleyeceğimiz ‘Sommerfest’ adıyla halka açık kermeste herkesi dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. Antakya Kültür Dayanışma Derneği, depremzedelere destek için düzenlenen konserlere katılım ve maddi destek verilmesini istedi.

BAKMADAN GEÇME!