Son Nesil grubu geçen yıl 580 suç işledi

Güncelleme Tarihi:

Son Nesil grubu geçen yıl 580 suç işledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 11:17

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, protesto yöntemleriyle hem halkın hem de politikacıların tepkisini çeken Son Nesil (Letzte Generation) adlı iklim aktivistlerinin, 2022 yılının başından bu yana 580 suç işlediğini, 740 kişinin de polis kayıtlarına geçtiğini söyledi. Faeser, bu suçların çoğunun zor kullanma ve mala zarar verme olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SON Nesil aktivistlerinin yaptıkları eylemleri de eleştiren İçişleri Bakanı Faeser, “Aktivistlerin, diğer insanların haklarını ihlal etmesini kabul etmiyoruz. Bunun iklim korumaya hiçbir yararı yok, tam tersine, aktivistler bunun kabulüne zarar veriyor. Birçok yerde polisin devreye girdiğini ve aktivistlerin mahkemeye çıkartıldığını görüyoruz. Bu doğru” diye konuştu. DW Türkçe’nin haberine göre son olarak bir iklim aktivisti geçen perşembe günü Hamburg Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği eylem nedeniyle Hamburg İdare Mahkemesi tarafından mala zarar verme suçlaması ile 400 Euro para cezasına çarptırıldı.

Son Nesil grubu geçen yıl 580 suç işledi

Son Nesil grubu geçen yıl 580 suç işledi

Son Nesil grubu geçen yıl 580 suç işledi
BASKIN DÜZENLENMİŞTİ
Son Nesil grubunun Almanya’da düzenlediği eylemler tartışmalara neden oluyor. Ellerini otoban ve caddelere yapıştırarak trafiğin aksamasına yol açan veya sanat eserlerine boya gibi yabancı maddeler atarak zarar veren aktivistler, herkes tarafından tepki çekiyor. Son Nesil’e yönelik 24 Mayıs’ta Almanya’nın yedi eyaletinde operasyonlar düzenlenmişti. Bavyera Eyalet Kriminal Dairesi ve Münih Savcılığı tarafından yönetilen operasyonlarda çok sayıda bellek ve evraka el konulurken, gruba ait banka hesapları da dondurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!