Söder’i Berlin’e çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Söder’i Berlin’e çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 12:24

Berlin Eyalet Başbakanı Franziska Giffey (SPD), yılbaşı gecesi yaşanan olaylarla ilgili olarak Berlin’in bir kaos kentine dönüştüğünü söyleyen CSU Genel Başkanı Markus Söder’i kente davet etti.

Haberin Devamı

BERLİN’de şubat ayında yapılacak seçim kampanyası etkinliğinde konuşan Giffey, yılbaşı gecesi gerçekleşen 145 tutuklamaya atıfta bulunarak “145 kaotik insan 3.7 milyon insanın aptal olduğu anlamına gelmez” dedi. Bavyera Başbakanı Söder’i, Berlin’i gerekçesiz eleştirmekle suçlayan Giffey, özellikle gençlik şiddeti söz konusu olduğunda kolay çözümler olmadığına dikkati çekerken, “Çözümlerin nerede olduğunu duymadım” dedi. Giffey, eyalet başbakanlarının birbirlerine tavsiyelerde bulunmalarının ise işe yaramadığını kaydetti. Giffey, olayların yaşandığı Neukölln ilçesindeki bir gençlik merkezinde gençlerle yılbaşı gecesi yaşananları ve sonuçları üzerinde konuştuğunu ve Söder’in olası bir davetinin de burada gündeme geldiğini kaydetti. SPD’nin liste başı adayı olan Giffey, Söder ile birlikte bu gençlik merkezini ziyaret edebileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ’
Geçen hafta gençlik şiddetine karşı bir zirve düzenleneceğini duyuran Giffey, yılbaşı gecesi yaşanan olayları “Kesinlikle kabul edilemez. Kınanması ve sürekli olarak kovuşturulması gereken olaylar” olarak nitelendirmişti. Yılbaşı gecesi, başkent Berlin başta olmak üzere Almanya’nın birçok şehrinde kutlamalar sırasında polislere ve itfaiye çalışanlarının üzerine havai fişekler atılmış, çok sayıda güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!