Sırbistan’da radara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sırbistan’da radara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 10:03

Sıla Yolu güzergahında Sırp polisleri kontrollerini giderek artırıyor. Ülke genelinde, sabit ve seyyar radarların yanı sıra otoyollarda sivil plakalı araçlar ile kameralı radar kontrolleri yapılıyor.

Haberin Devamı

BEYAZ Audi ve siyah BMW marka sivil plakalı polis otomobilleri, sizi otoyolda takip ederek hızınızı kamerayla kayıt altına alıyor. İlk müsait park yerinde sizi durduran polis ekipleri, hız sınırını aştığınız miktara göre yüksek para cezaları kesiyor.
İzinlerini Konya’da geçirmek için, Belçika’dan yola çıkan Bayat Ailesi, Sırbistan’da sivil plakalı polis radarına yakalandı. Sivil plakalı polis aracının kendilerini arkalarından takip ederek kamera ile süratlerini ölçtüğünü anlatan Bayat Ailesi, “Ekip otosunu biz ancak mavi ışıklarını yakınca anlayabildik. Önümüze geçtiler ve bizi ilk park yerine soktular. Hız sınırını aştığımızı söyleyerek 25 Euro tahsil ettiler. Bütün izincileri buradan uyarıyoruz. Sırbistan’da hız sınırlamalarına ve trafik kurallarına mutlaka uysunlar” dedi.

Haberin Devamı

Sırbistan’da radara dikkat

Eşi Hatice ve Ceyhun, Emine, Esma ile yola çıkan İsmet Bayat, izincileri hız yapmamaları konusunda uyardı. İsmet Bayat, “Bir iki saat önce veya sonra fark etmez, Önemli olan güvenli ve sağlıklı bir şekilde sevdiklerimize ulaşabilmek” dedi.

Sırbistan’da radara dikkat

Sırbistan otoyollarında hız sınırı saatte 120 kilometre. Polis seyyar radarların yanı sıra sivil plakalı araçlarla da seyir halinde hız kontrolü yapıyor. Otoyolda hız kontrolü yapan sivil plakalı polis araçları genelde beyaz Audi veya siyah BMW. Hız sınırını 70 kilometre aşarsanız, yani ibre 190 kilometreyi gösterirse 30 gün hapis cezasına çarptırlabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!