Şimdi de Yeşiller’de AfD’yle iş birliği krizi

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de Yeşiller’de AfD’yle iş birliği krizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 10:46

“Avrupa Parlamentosu, federal ve eyalet düzeyinde AfD’yle kesinlikle iş birliği yapmayacağız” diyen, ancak yerel düzeyde bazı durumlarda bunun mümkün olduğunu söyleyerek olumlu sinyal veren CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, “CDU, AfD’yle yerel düzeyde kesinlikle iş birliği yapmayacaktır” diyerek geri adım attığı halde eleştirilerden kurtulamazken Yeşiller’in de yerel düzeyde AfD önergesine destek verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

YEŞİLLER Eş Başkanı Ricarda Lang, “AfD’yle her alanda kesinlikle iş birliği yapmayacağız” derken kendi seçim bölgesi Baden-Württemberg eyaletinin bağlı Backnang İlçe Meclisi’nde AfD’nin birkaç ay önce bir tiyatro grubuna parasal destek verilmesini içeren önergesine Yeşiller’in destek verdiği açıklandı. Backnang Yeşiller Meclis Grubu Başkanı Willy Haertner, bunu doğrularken, “Biz hepimiz senli benliyiz. Oturumdan sonra birlikte bira içmeye gidiyoruz” dedi.

Şimdi de Yeşiller’de AfD’yle iş birliği krizi

‘ASOSYAL BİR PARTİ’
Alman Devlet Televizyonu ARD’de yayınlanan ‘Yaz Söyleyişi’ programında soruları yanıtlayan Ricarda Lang, kendi seçim bölgesindeki gelişmeyle ilgili olarak, “Bu tutum yanlıştır. Parti olarak bizim çizgimiz belli ve çok açıktır. İş birliği yok demek, iş birliği yapmamak demektir. Böyle bir şeyden haberimiz olursa gereken tepkiyi veririz” açıklamasında bulundu. Moderatörün “Somut olarak ne yapacaksınız?” sorusuna, “Biz bunu kendi aramızda görüşürüz” yanıtını verdi. Partiden ihracın söz konusu olup olmayacağı sorusuna da, “Bu olayla ilgileneceğim” yanıtıyla yetindi. Ricarda Lang, “Şunu çok açık bir şekilde söylemek gerekir ki, bu parti (AfD) ülkedeki çoğunluğa karşı, onların endişelerine karşı politika yapıyor. İnsanların endişelerini, tedirginliklerini istismar edip, onlardan yararlanıyor. AfD, bu ülkeyi destabilize etmek isteyen asosyal bir partidir” dedi.

Haberin Devamı

Şimdi de Yeşiller’de AfD’yle iş birliği krizi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!