‘Sığınmacılara sosyal yardım kısıtlansın’

Güncelleme Tarihi:

‘Sığınmacılara sosyal yardım kısıtlansın’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 16:06

Almanya’nın en kıdemli politikacısı Wolfgang Schaeuble, sosyal yardımda kısıntı yapılmadığı sürece Almanya’ya sığınmacı akınının devam edeceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın eski cumhurbaşkanlarından Joachim Gauck, göç politikasında alışılagelmişin dışına çıkılması ve “İnsani değil gibi algılansa bile”, başka yöntemlere başvurma cesareti gösterilmesini önerirken, Almanya’nın en kıdemli aktif politikacısı Wolfgang Schaeuble de sığınmacılara yapılan sosyal yardımlarda kısıtlamalara gidilmesini istedi. 1972 yılından beri Federal Meclis milletvekili olan, Helmut Kohl döneminde 1983-1989 yıllarında Federal Özel Görevler Bakanı, 1989-1991’de Federal İçişleri Bakanı, Angela Merkel kabinesinde de 2005-2009 yıllarında yeniden Federal İçişleri Bakanı, 2009-2017’de Federal Maliye Bakanı ve 2017-2021 yıllarında da Federal Meclis Başkanı olarak görev yapan 81 yaşındaki CDU Federal Meclis milletvekili Wolfgang Schaeuble, sosyal yardımda kısıntı yapılmadığı sürece Almanya’ya sığınmacı akınının devam edeceği uyarısında bulundu.

‘Sığınmacılara sosyal yardım kısıtlansın’

Haberin Devamı

EŞİT MİKTARDA SOSYAL YARDIM
Alman Parlamentosu’nun gelmiş geçmiş en kıdemli milletvekili olan Schaeuble, Federal Anayasa Mahkemesi bazı engeller koysa bile sığınmacılara yapılacak sosyal yardımların azaltılmasının mümkün olduğunu söyledi. CDU’lu politikacı, “Sosyal yardım seviyesi yüksek olduğu müddetçe insanların mümkün mertebe Almanya’ya gelmek istemelerine şaşırmamalıyız. Avrupa genelinde eşit düzeyde bir sosyal yardım miktarı belirlemeliyiz” dedi. Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un daha önceleri de “Kalplerimiz büyük, ama imkânlarımız sınırsız değil” açıklamasını hatırlatan ve kendisine son açıklamalarından dolayı teşekkür eden Schaeuble, sosyal yardımda kısıntı için hükümetin Federal Anayasa Mahkemesi’nin engelleyebileceği kalkanının ardına sığınmaması gerektiğini de söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!