Siegburg Merkez Camii’ne taşlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Siegburg Merkez Camii’ne taşlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2023 10:25

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Siegburg ketindeki Merkez Camii, kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Cami Derneği Başkanı Turan Kaplan, kamera kayıtlarının polisle paylaştıklarını ve saldırganların yakalanarak hak ettikleri cezaya çaptırılmasını beklediklerini söylerken, Başkonsolos Turhan Kaya kendilerini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Siegburg Merkez Camii’ne taşlı saldırı
DİYANET İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Siegburg Merkez Camii Derneği Başkanı Turan Kaplan, camiye önceki gece saat 23.09 sularında kimliği belirsiz 4 kişi tarafından taşlı saldırıda bulunduğunu söyledi. Saldırıda yaralanan olmadığını, ancak caminin ana giriş kapısındaki güvenlikli camların kırılarak maddi hasar meydana geldiğini belirten Turan Kaplan, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da açıkladı. Kaplan, “Caminin kamera kayıtlarında yüzleri maskeli 4 saldırganın camiye gelerek camı kırdığını, daha sonra LRG logolu ‘vatanını seven bize gelsin’ yazılı stickerlerin yapıştırıldığını gördük” dedi. Saldırıya ait görüntüleri polisle paylaştıklarını belirtirken, son dönemlerde camilere yönelik artan saldırılardan dolayı hem üzüntü hem de endişe duyduklarını da söyledi. Haklarında suç duyurusunda bulundukları saldırganların yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını beklediklerini de dile getirdi.
Siegburg Merkez Camii’ne taşlı saldırı
BAŞKONSOLOS ZİYARET ETTİ
Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Turhan Kaya saldırıya uğrayan camiyi ziyaret ederek vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti ve ilgili makamlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Dernek yöneticileri, din görevlileri, çevre cami dernek yöneticileri ve cemaatle bir araya gelen Başkonsolos Kaya’ya, “Mabetlere yönelik bu tür saldırılardan büyük üzüntü duyuyoruz. Saldırılarda bir can kaybının olmaması en büyük tesellimiz, ancak bu saldırılar bizim için endişe verici bir durum. Bunu da son olarak emniyet teşkilatıyla görüştüğümde de ifade ettim” dedi. Aynı zamanda, yapılan saldırıları titizlikle incelenmesi ve sorumluların yakalanmasını için olayın takipçisi olacaklarını da söyledi.
Siegburg Merkez Camii’ne taşlı saldırı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!