Siber suç sayısı rekor düzeyde

Güncelleme Tarihi:

Siber suç sayısı rekor düzeyde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2022 16:15

Almanya’da göçmen kökenlilerin yüzde 44’ünün polisin duyarlı davranmadığını düşündüğü belirlendi. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, polis eğitiminde ırkçılığın engellenmesine çok önem verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da son yıllarda siber suç sayısının büyük ölçüde arttığı, buna karşın ilgili birimlere şikâyetlerin çok düşük seviyede kaldığı belirlendi. Almanların çok büyük bir bölümü polise güven duyarken, yüzde 24’ünün polisinin duyarlı davranmadığını düşündüğü, göçmen kökenliler arasında ise bu oranının yüzde 44’ü bulduğu saptandı. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ile Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch, ‘Almanya’da güvenlik ve suç 2020’ raporunu bugün başkent Berlin’de ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında açıkladı. 228 sayfalık raporda, internet üzerinden dolandırılanların oranının yüzde 8, kişisel veri istismarının yüzde 6 olduğuna yer verildi. Bakan Faeser, siber suç sayısı son dönemlerde büyük ölçüde arttığı halde, ilgili birimlere ve polise şikâyette bulunanların oranının çok düşük olduğuna da dikkat çekti. Dijital ortamda işlenen her 10 suçtan ancak birinin kayıtlara geçtiğini de belirtti. Öte yandan aynı raporda, Almanya’da işletmelerin yüzde 80’e yakınının siber saldırıya uğradığı da yer aldı.

Haberin Devamı

Siber suç sayısı rekor düzeyde

POLİSE GÜVEN
Posta yoluyla Almanca ve Türkçe olarak gönderilen, dijital ortamda da Almanca, Türkçe, Rusça ve Arapça olarak yanıt verilmesi istenen ankete 47 bine yakın kişi katıldığı belirtildi. Ankete katılanların yüzde 90’ının polisin dostça ve profesyonel bir tutum sergilediği görüşünde birleştiği ortaya çıktı. Ancak Almanların yüzde 24’ünün göçmen kökenlilerin ise yüzde 44’ünün polisin duyarlı davranmadığını düşündüğü de saptandı. Bakan Nancy Faeser, göçmen kökenlilerin yarıya yakınının çoğu kez polisin kendilerine şüpheli gözüyle baktığı görüşünü paylaştığına da dikkat çekerken, “Biz polis eğitiminde ırkçılığın engellenmesine çok önem veriyoruz. Tabii her zaman ve her yerde ırkçılığı kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

KADINLAR TEDİRGİN
ALMANYA’da insanların yüzde 46’sının özellikle akşam geç saatlerde toplu taşıma araçlarında seyahat ederken tedirginlik duydukları da belirlendi. Bu oranın kadınlar arasında yüzde 60’ı bulduğu da kaydedildi. Özellikle Türk ve Polonya kökenliler arasında bu oranın daha yüksek olduğu da ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!