Serap Güler’den ‘vize kolaylığı’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Serap Güler’den ‘vize kolaylığı’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2023 17:33

CDU Federal Meclis milletvekili Serap Güler, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacağını söyleyen ancak bu konuda somut adım atmayan Alman Dışişleri Bakanlığı’nı eleştirdi. Serap Güler, Dışişleri Bakanlığı’na tam tersine “Depremzedeler için vize kolaylığını engellediği” suçlamasında bulundu.

Haberin Devamı

SERAP Güler, geçtiğimiz günlerde depremzedeler için vize kolaylığı hakkında Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’tan daha detaylı bir vize kolaylığı talebinde bulundu. Güler özellikle depremzedeler için ‘Taahhüt Beyanı’ istendiğini ancak bürokrasinin çok uzun sürdüğünü kaydetti. Serap Güler deprem bölgesindeki depremzedelerin Almanya’da yaşayan ailelerinin ve tanıdıklarının yanına kolaylıkla gelebilmesi gerektiğini, Almanya’da yaşayanların depremzede yakınlarının Almanya’daki kişisel sorumluluğunu üstlenmek için hazır olduklarını, bu yardımlaşma ve dayanışmanın desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

OLUMLU YANIT YOK
Bürokrasinin ve siyasetin bu dayanışmanın önüne geçtiğini kaydeden Güler, bu sürecin hızlanmasının, en azından deprem bölgesinde ailelerini kaybetmiş olan çocukların Almanya’daki akrabalarının yanına kolaylıkla gelebilmesi ve bu adaptasyon sürecinin önemli olduğunu savundu. Ancak Dışişleri Bakanlığı, sürecin zaten hızlandırıldığını belirterek, olumlu bir yanıt vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!