‘Senin bacaklarını kıracağım şerefsiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Senin bacaklarını kıracağım şerefsiz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 11:31

Ağabeyi Ali’yi NSU’ya kurban veren Osman Taşdemir, kaybın acısının yıllar sonra bile hale taze olduğunu dünkü duruşmada gösterdi. Osman Taşköprü, neonazi sanık Andre Eminger’i görünce kendini tutamadı ve ‘Senin bacaklarını kıracağım şerefsiz’ diye bağırdı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde devam eden NSU davasının 37. duruşmasında dramatik anlar yaşandı. NSU tarafından öldürülen ağabeyi Süleyman Taşköprü’nün görüşüldüğü davaya gelen Osman Taşköprü, tutuksuz sanıklardan Andre Eminger’e sözlü saldırıda bulundu. Öğleden önceki oturumda ağabeyine ait kanlı resimleri izlemek durumda kalan Osman Taşköprü, öğle paydosunda karşılaştığı Eminger’in arkasından, Almanca olarak “Senin bacaklarını kıracağım, şerefsiz” şeklinde bağırdı. Andre Eminger, bu sözleri duymazdan gelerek, başını öne eğdi ve yürüyüp gitti.

Duruşmada hazır bulunan kızkardeş Aynur Taşköprü ise kardeşini sakinleştirmek için büyük çaba sarfetti. Bir ara göz yaşlarına hakim olamayan Aynur Taşköprü’yü de refakatçileri sakinleştirdi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda şahit olarak dinlenen baba Ali Taşköprü de olan biteni izlemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Olay yerinden fotoğraflar gösterilirken baş zanlı Beate Zschaepe’nin önündeki laptoptan başını bir kez olsun kaldırmadığı gözlendi. Mahkeme başkanı Manfred Götzl’in salonda bulunan yakınlarına, kanlı resimleri göstereceğiz diye ön uyarıda bulunması dikkat çekti.

BABA YÜREK DAĞLADI
Öğleden sonraki duruşmada ifade veren Baba Ali Taşköprü ise ağlamaklı bir ses tonuyla zor konuşarak, oğlunun kollarını can verdiğini söyledi.

Vurulduğu dükkana girdiğide oğlunu kanlar içinde yerde bulduğunu söyleyen Ali Taşköprü, “Bana birşeyler söylemek istedi. Ama sesi çıkmadı” dedi.

Dükkana girerken iki şüpheli şahıs gördüğünü belirten Ali Taşköprü, “Eğer oğlumu öldürenlerin onlar olduğunu bilseydim, zaten boğardım “ demesi dikkat çekti. Gördüğü kişilerin 25-35 yaşlarınd erkek genç ve Alman olduklarını söyleyen Taşköprü, dükkanlarına çoğunlukla Almanların geldiğini kaydetti.

Diğer yandan mahkeme Beate Zachaepe ve dördüncü bir kişiyi olay yerinde gördüğünü söyleyen sürpriz tanığı 30 Eylülde mahkemeye çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!