‘Sen bir korkaksın! Yüzünü bile gösteremezsin’

Güncelleme Tarihi:

‘Sen bir korkaksın Yüzünü bile gösteremezsin’
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2020 11:02

Almanya’da yabancı ve İslam düşmanlığı, Röthenbach’taki İmamı-Azam Camisi’ne yollanan bir tehdit mektubuyla bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi. Mektupta, 7.65 mm çapında bir mermiyle birlikte ‘İhr werdet nimals sicher sein’ (Hiçbir zaman güvende olmayacaksınız) yazısı yer aldı. Cami Başkanı Recep Çalık, yaptığı açıklamada ırkçılığı lanetledi:

Haberin Devamı

“BUGÜN (dün) camimizin posta kutusuna mavi zarf içinde bir adet mermi ile gönderilen domuz resimli karta, ‘Hiçbir zaman güvende olmayacaksınız’ tehdidi yapıldı. Derhal polise gerekli şikâyet yapılarak olay kriminal incelemeye alındı. Polis yetkilileri gerekli önlemlerin alınacağını bildirdiler. Geçtiğimiz günlerde Hanau’da gerçekleşen terör saldırısının cemaatimiz ve vatandaşlarımız üzerindeki etkileri henüz dinmemişken böylesine bir tehdit mektubu bizleri oldukça rahatsız etmiştir. Her türlü nefret ve terör söylemini bir kez daha lanetliyoruz.”

‘Sen bir korkaksın Yüzünü bile gösteremezsin’

Recep Çalık

‘DİKKATLİ OLUN AMA PANİK YAPMAYIN’
“Önceki gün, Röthenbach Belediye Başkanı, Landrat yetkilileri, siyasi parti, kilise ve STK temsilcileri tarafından Hanau’da gerçekleşen terör saldırısını kınamak ve birlik beraberlik mesajı verme adına camimize ziyarette bulunulmuştu. Röthenbach’da böyle menfur bir olayın gerçekleşmiş olmasının bütün Röthenbach halkını rahatsız ettiğine inancımız tamdır. Cemaatimizin ve vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve herhangi şüpheli bir durumda polisi ve yetkili makamları bilgilendirmelerini, gereksiz paniğe kapılmamalarını önemle istirham ediyoruz. Bu tür olayların açığa kavuşmasını, faillerin bir an önce bulunarak gerekli cezayı almalarını yetkili makamlardan bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘Sen bir korkaksın Yüzünü bile gösteremezsin’

Hasan Aslan

Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hasan Aslan da sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Bizi korkutamazsın. Sen bir korkaksın! Yüzünü bile gösteremezsin. Ama seni tanıyoruz. Hanau’da yüzünü gösterdin. Sen fakir domuzsun. Sadece nefret ve ajitasyondan yaşarsınız. Hep kazanacağız. Demokrasi, özgürlük ve temel değerler kazanacak. Birlikte Almanya’yız.”

‘Sen bir korkaksın Yüzünü bile gösteremezsin’

Haberin Devamı

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’
Tehdit mektubunun ardından DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hasan Aslan’ı telefonla arayan Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Olayı üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Söder, Aslan’a, “Emin olun ki, bu olayın takipçisi olacağız. Bunun peşini bırakmayacağız. İçişleri bakanımız ve Bölge Emniyet Müdürlüğümüz olayı en ince detayına kadar araştırıp ortaya çıkartacak. Nazi kafaların eyaletimizde daha fazla tehdit ve olay çıkartmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. Başbakan Markus Söder’den sonra Aslan’ı arayan Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann da geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Herrman ile DİTİB bölge yetkililerin bu tür saldırı ve tehditlere karşı nasıl önlem alınabileceği konusunda haftaya cami ziyaretinde bir araya gelineceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!