Sel Serengeti’yi de vurdu! Filler, zürafalar, antiloplar...

Güncelleme Tarihi:

Sel Serengeti’yi de vurdu Filler, zürafalar, antiloplar...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 16:15

Almanya’nın çeşitli kesimlerinde yağışların devam etmesi nedeniyle sel tehlikesi artarken, Aşağı Saksonya eyaletinin bazı bölgelerinde sular altında kalan semtlerde ve beldelerde insanlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Hodenhagen’den geçen Aller Nehri’nin taşması sonucu 1500’e yakın hayvanın beslendiği Serengeti Parkı da sular altında kaldı.

Haberin Devamı

İTFAİYE ekipleri ve gönüllülerin zamanında müdahalesiyle filler, kaplanlar, zürafalar ve antilopların da bulunduğu hayvanlar, kamyonlarla taşınarak geçici olarak yakın çevredeki hayvanat bahçelerine yerleştirildi. Antilop ve zürafaların taşınmadan önce veterinerler tarafından uyutuldukları belirtildi. Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil, eyaletin çeşitli kesimlerinde tehlikenin devam ettiğine dikkat çekerken, ilgili birimlerin sürekli olarak görevde olduğunu ve acil durumlarda müdahalede bulunduklarını açıkladı.

Sel Serengeti’yi de vurdu Filler, zürafalar, antiloplar...

400 KİŞİ EVİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI
Hannover yakınlarındaki Drakenburg’da Weser Nehri’nde suların yükselmesi nedeniyle su seviyesinin 8.40 metre artarak şimdiye kadar görülmemiş bir düzeye ulaştığı da belirtildi. Thüringen eyaletinin Mönchpfiffel-Nikolausrieth beldesinden geçen hendeğin taşması üzerine 400’e yakın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Almanya’nın bazı kesimlerinde yağışların durması veya azalması nedeniyle su seviyesi düşerken, Meteoroloji uzmanları, Aşağı Saksonya, Thüringen, Saksonya ve Brandenburg’da tehlikenin devam ettiğine dikkat çekerek bölgede yaşayanları uyardı.

Sel Serengeti’yi de vurdu Filler, zürafalar, antiloplar...

Sel Serengeti’yi de vurdu Filler, zürafalar, antiloplar...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!