Şekerleme fuarı kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Şekerleme fuarı kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 17:46

Uluslararası Bisküvi ve Şekerleme Fuarı ISM 2024, kapılarını ziyaretçilere açtı. 100 bin metrekare alana kurulan fuara bu yıl 74 ülkeden 1400’den fazla şirket katılıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den 92 şirket fuarda yerini aldı. Bu şirketlere Avrupa ülkelerinden katılan Türkiye kökenlilerin kurduğu şirketler dahil değil. Türkiye, 2023 yılında bisküvi ve şekerleme sektöründe 3.6 milyar Dolar’lık bir ihracata sahip. Geleneksel olarak her yılın ocak ayında gerçekleştirilen fuarda, şekerleme ve atıştırmalık ürünleri dünyaca ünlü markaların katılımıyla ziyaretçilere sunuluyor. Fuar, 31 Ocak’a kadar sürecek. Köln’de gerçekleştirilen fuara katılan yabancı ülke payı yüzde 88.24 ülke ve bölgeden toplam 32 ülke pavilyonu fuarda yerini aldı.

Şekerleme fuarı kapılarını açtı

YENİ PAZARLAR İÇİN BURADAYIZ
Merve Çakıcı / İkbal Lokum: Afyon merkezli 1922 yılında kurulmuş bir şirketiz. Lokantacılık, şekerleme, perakende ve termal turizm sektörlerinde varız. Uzun yıllardır bu fuara katılıyoruz. Lokum üretimimizde dünyaca kabul görmüş uluslararası sertifikalara sahibiz. Üretim bandımızın yaklaşık yarısını başta Avrupa olmak üzere Orta Doğu ve ABD’ye ihraç ediyoruz. Yeni pazarlara ulaşmak için buradayız.
Şekerleme fuarı kapılarını açtı

40’A YAKIN ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ
Mehmet Göksu / Seyidoğlu Gıda: 40’a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Toplam ciromuzun yüzde 25’ini başta Orta Doğu olmak üzere Avrupa ülkelerinden kazanıyoruz. Üretim portföyümüz içerisinde reçel, pekmez, helva, tahin, kakaolu fındık krema çeşitleri var. İhracat Meclisi Birliği ile fuara geldik. Uzun yıllardır bu fuara katılıyoruz. Biz de diğer şirketler gibi yeni müşterilerle yeni pazarlarla tanışmak için buradayız.
Şekerleme fuarı kapılarını açtı

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ÜREN SATIYORUZ
Cihat Boynukalın / Anı Bisküvi: Karaman kökenli bir şirketiz. Üretim bandımızın yüzde 70’ini Avrupa, Amerika, Orta Doğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyoruz. Şekerlemenin yanı sıra geçen yıl üretimine başladığımız makarna ürünümüzü de tanıtmak için buradayız.
Şekerleme fuarı kapılarını açtı

BAKMADAN GEÇME!