‘Şehrimde olmanızdan gurur duyuyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘Şehrimde olmanızdan gurur duyuyorum’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2023 11:17

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Völklingen Selimiye Camisi’ni ziyaret eden Saarland Eyalet Başbakanı Anke Rehlinger (SPD), caminin yönetim kurulu üyeleri, kadın, gençlik, veliler kolu başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Rehlinger’e ziyaretinde, Völklingen Belediye Başkanı Christiane Blatt (SPD) ile bölge milletvekili Stephanie Meiser de eşlik etti.

Haberin Devamı

VÖLKLINGEN DİTİB Selimiye Camisi Dernek Başkanı Kamuran Başpınar, çalışmalar ve cami müştemilatı hakkında bilgi verdiği Başbakan Rehlinger’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Başpınar, ziyaretin Völklingen’de yaşayan Müslümanları mutlu ettiğini söyledi. Başbakan Rehlinger de misafirperverliklerinden ötürü dernek yöneticilerine teşekkür etti. Tanışmak ve yöneticilerle bir araya gelmek amacıyla camiyi ziyaret ettiğini belirten Rehlinger, topluma yönelik güzel projeler üreten ve güzel çalışmalar yapan camiyi ziyaret etmenin kendisi için de memnuniyet verici olduğunu söyledi. Cami derneğinin toplumun bir parçası olduğuna vurgu yapan Başbakan Rehlinger, şöyle konuştu: “Cami derneğisiniz, sadece ibadetin yapıldığı bir yer değil, sosyal faaliyetlerin de çok çok ileri düzeyde olduğu bir kuruluşsunuz. Bunun için de sizleri tebrik ediyorum. Bu toplumun bir parçası olduğunuzu, topluma kapalı olmadığınızı gösteriyorsunuz. Ümit ediyorum ki, sizin bu yaptığınız faaliyetler diğer derneklere yol gösterir, ışık tutar. Bu kadar güzel işler yapan derneğin bana zaman ayırdığını bilmek, görmek ve yerinde tespit etmekten mutlu oldum. Herkes için zaman önemli ama sizin yaptıklarınızı gördükten sonra sizin zamanınızın daha önemli olduğunu gördüm. Bu kıymetli zamanınızı bana ayırdığınız için çok teşekkür ederim.”

‘Şehrimde olmanızdan gurur duyuyorum’

Stephanie Meiser, Kamuran Başpınar, Anke Rehlinger, Christiane Blatt

Haberin Devamı

‘KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM’
Völklingen şehrinde güzel faaliyetler yapan DİTİB Selimiye Camisi yönetimine teşekkür eden ve bilhassa pandemi döneminde derneğin okula yaptığı anlamlı bağışı unutamadığını ifade eden Belediye Başkanı Christiane Blatt da camiyi birkaç kez ziyaret ettiğini ve davet edildiği programlara severek iştirak ettiğini söyledi. Çalışmaları birlik ve beraberlik içinde sürdürdüklerini belirten Blatt, “Bu kadar güzel işler yapan derneğin şehrimde olmasından ve sizlerden gurur duyuyorum. Bu da Völklingen şehrine ait özel ve güzel bir özellik. Bugüne kadar çalışmalarınıza yakından şahit oldum bundan sonra da destek olmaya devam edeceğim” dedi.
Selimiye Camisi’nin insanların buluşma noktası olduğunu ifade eden bölge milletvekili Stephanie Meiser de “Kendimi evimde ve buranın bir parçası gibi hissediyorum. Sizlerle birçok programda ve birçok faaliyette beraber oldum, yaptıklarınıza yakından şahit oldum. Bu güzel çalışmaların devamını diliyorum” dedi.

‘Şehrimde olmanızdan gurur duyuyorum’
İki saate yakın süren ziyaretin ardından Başbakan Rehlinger, camiyi gezdi. Völklingen DİTİB Selimiye Camisi Dernek Başkanı Kamuran Başpınar, günün anısına Rehlinger’e resminin işlendiği çini tabak hediye etti.
‘Şehrimde olmanızdan gurur duyuyorum’

‘Şehrimde olmanızdan gurur duyuyorum’

 

BAKMADAN GEÇME!