Şef Zetsche, kendisini nasıl savunacak

Güncelleme Tarihi:

Şef Zetsche, kendisini nasıl savunacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 11:25

Almanya’da Ulaştırma Bakanlığı’nın Daimler Şefi Dieter Zetsche’ye tanığı süre doldu. Zetsche, Mercedes’e yönelik manipülasyon iddialarına karşı hazırladığı raporunu bugün Ulaştırma Bakanı’na sunacak. Zetsche’nin iddialara karşı nasıl bir savunma hazırladığı merak ediliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Volkswagen’dan (VW) sonra egzoz gazının ölçümlerinde Mercedes Benz’in de manipülasyon yaptığına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Dizel motorlu araçların gaz ölçümlerinde manipülasyon yapıldığı iddialarla ilgili Federal Ulaştırma Bakanlığı Daimler’den rapor istemişti. Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, Berlin’de Daimler Şefi Dieter Zetsche’yi makamına çağırmış ve iddialarla ilgili kendisine rapor sunmasını istemişti. Bakan, Zetsche’ye 14 gün de süre tanımıştı. Zetsche de gaz ölçümlerde manipülasyon yapılıp yapılmadığını ve kaç otomobilin ve hangi model araçların ölçümlerinde manipülasyon yapıldığına ilişkin ayrıntılı raporu hazırladı. Zetsche raporu pazartesi bakana sunacak.

‘YÜZ BİNLERCE ARAÇ’ İDDİASI
Federal Otomobil Dairesi yaptığı incelemede Vito model araçların gaz ölçümlerinde manipülasyon yapıldığını tespit etmişti. Basında yer alan haberlere göre C ve G model dizel motorlu otomollerde de hatalı ölçümler yapılmış ve bu otomobillerin sayısını da yüz binlerce olduğu öne sürülmüştü.
Dizel motorlu otomobillerin egzoz gaz ölçümlerinde VW’nin manipülasyon yaptığı ortaya çıkmıştı. Alman otomobil devine karşı ABD’de davalar açılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!