Schumacher’le yapay zekâ röportajı işinden etti

Güncelleme Tarihi:

Schumacher’le yapay zekâ röportajı işinden etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2023 10:25

Son dönemin en çok konuşulan gelişmelerinden biri olan ‘yapay zekâ’, medya dünyasını da derinden etkiliyor. Funke Medya Grubu’na bağlı ‘die Aktuelle’nin genel yayın yönetmeni, yapay zekâ ile hazırlanmış gerçek olmayan bir röportaj yayınladığı gerekçesiyle işinden oldu.

Haberin Devamı

YAYIN yönetmeni, kış tatili sırasında geçirdiği kazadan sonra felç olan ve kamuoyuna çıkmayan eski ‘Formula 1’ şampiyonu Michael Schumacher ile ilgili haberi kapağından ‘ilk röportaj’ diye duyurdu. Yazının altına ise ‘Şaşırtıcı bir gerçeklik’ diye yazdı. Derginin iç sayfalarında ise röportajın, bir internet platformunda yayınlandığı ve yapay zekâ ile yapıldığı ibaresi yer aldı. Ancak bu olay çok tepki çekti. Funke Medya Grubu, yaptığı açıklamada Schumacher ailesinden özür diledi. Funke dergisi genel müdürü Bianca Pohlmann tarafından yapılan açıklamada, “Bu zevksiz ve yanıltıcı makale asla yayınlanmamalıydı. Bizim ve okuyucularımızın Funke gibi bir yayınevinden beklediği gazetecilik standartlarına hiçbir şekilde uymuyor” diye vurgulandı. Açıklamada, şirketin, 2009 yılından bu yana ‘die Aktuelle’nin gazetecilik sorumluluğunu üstlenen yayın yönetmeni Anne Hoffmann ile ‘derhal geçerli olmak üzere’ yollarını ayırdığı kaydedildi.
Schumacher, 2013 yılında geçirdiği kayak kazasından bu yana inzivada yaşıyor. Sağlık durumu hakkında çok az şey biliniyor. Ailesi, kişisel haklarını ihlal eden medya haberlerine karşı birkaç kez yasal işlem başlattı.

Schumacher’le yapay zekâ röportajı işinden etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!