Scholz’un ikamet ettiği binaya maskeli hırsız girdi

Güncelleme Tarihi:

Scholz’un ikamet ettiği binaya maskeli hırsız girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 11:10

Başbakan Olaf Scholz’un ikamet ettiği konutun da bulunduğu büyük bir bina kompleksine maskeli bir hırsızın girdiği belirtildi.

Haberin Devamı

BRANDENBURG Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Beate Kardels, konuyla ilgili olarak Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Pazar akşamı saat 20.30 sıralarında Scholz’un yakın çevresinden bir kiracı, bir kişinin dairesine girmeye çalıştığı konusunda yardım istedi. Ekiplerimiz hemen oraya gitti, ancak fail fark edildikten sonra çoktan kaçmıştı. Ekibimiz, olay yerinde iz aradı ve güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde şahsın maske taktığı görülüyor. Şu anda bir hırsızlık girişimi olup olmadığını araştırıyoruz. Ayrıca ev ve çevresindeki devriyeleri de artırdık” dedi. Olay gerçekleştiğinde Başbakan Scholz’un evde olmadığı belirtildi. Scholz’un Başbakanlık’taki koalisyon komitesinin bütün gece sabaha kadar süren toplantısında bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCEKİ EVLERİNDE DE YAŞANMIŞTI
Güvenlik kamerası görüntülerine göre failin ‘cadılar bayramı’ maskesi taktığı ve eldiven kullandığı belirtildi. Ayrıca kafa lambası ve kapüşonlu bir tişört giydiği kaydedildi. Görüntülere göre fail bir daireye girmeye çalıştı, ancak apartman sakinleri tarafından fark edilince kaçtı. Polis çevrede geniş çaplı arama başlattı ve olay yerinde izleri tespit etti. Daha sonra evdeki güvenlik önlemleri artırıldı. Başbakan Scholz ve Brandenburg Eğitim Bakanı olan eşi Britta Ernst, 2021 yılından beri Potsdam’daki apartmanda yaşıyorlar. Daha önceki evlerinde hırsızlık olayı yaşanmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!