Scholz’dan ortaklara sitem

Güncelleme Tarihi:

Scholz’dan ortaklara sitem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 11:06

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümet ortakları Yeşiller ve FDP arasında yaşanan tartışmaların kamuoyuna yansıtılmasına sitem etti.

Haberin Devamı

SAKİN duruşuyla tanınan ve ortaklar arasında yaşanan sürtüşmelere müdahale etmeyip seyirci kalmakla suçlanan Şansölye Scholz, son dönemlerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu gizlemedi. Başbakanlık’ta düzenlenen ‘Açık Kapı Günü’ etkinliğinde bir konuşma yapan ve katılımcıların sorularını yanıtlayan Scholz, Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı Lisa Paus (Yeşiller) ile Federal Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP) arasında yaşanan görüş ayrılığına dönük tartışmaların kendisini de rahatsız ettiğini söyledi. Scholz, Lisa Paus’un, fakir ailelere yardım hedefiyle ‘Çocuklar Temel Güvenliği’ çerçevesinde bakanlığının bütçesine daha fazla katkıda bulunulması talebine sıcak bakmayan Lindner’in işletmelerin vergi yükünü hafifletme planını bloke etmesinden huzursuzluk duyduğunu da gizlemedi. Ortaklar arasında yasa tasarılarıyla ilgili görüşmeler sırasında görüş ayrılıkları yaşanmasının çok doğal olduğunu hatırlatan Başbakan Olaf Scholz, daha somut karar alınmadan gelişmelerin dışarı yansıtılarak kamuoyuna taşınmasını doğru bulmadığını söyledi. Scholz, “Yasal düzenlemeler daha üzerinde çalışma aşamasında” dedi ve en kısa zamanda olumlu sonuca bağlayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

‘FAYDALI KATKI ÖNEMLİ’
FDP Genel Başkanı ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, fakir ve dar gelirli ailelere yardıma karşı olmadıklarını belirtirken, çocuk ve gençlere neyin daha çok faydası olacağının detaylı bir biçimde tartışılması gerektiğini vurguladı. Çocuk fakirliğinden en fazla 2015 yılından sonra Almanya’ya gelen sığınmacı ailelerin çocuklarının etkilendiğini hatırlatan Lindner, “Ebeveynlerinin bankadaki hesaplarına daha fazla para havale etmek çocukların daha mı çok işine yarar? Bunun üzerine kafa yormalıyız” dedi. Lindner, çocuk yuvaları ile okullara yapılacak yatırımların, dil kurslarının ve meslek eğitimine verilecek ağırlığın çocuklar ile gençlerin daha çok işine yarayacağını düşündüğünü söyledi.

BAKMADAN GEÇME!