Scholz gözden düştü, Pistorius ilk sırada

Güncelleme Tarihi:

Scholz gözden düştü, Pistorius ilk sırada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 11:02

Almanya’da Yeşiller ve FDP ile ortaklık eden SPD’li Başbakan Olaf Scholz’un koalisyonda yaşanan huzursuzluklar yüzünden iyice gözden düştüğü ortaya çıktı. Scholz, INSA tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasında, ‘Almanya’da en sevilen 20 politikacı’ sıralamasında 17’nci sıraya geriledi. Savunma Bakanı Pistorius ise ilk sırada.

Haberin Devamı

ARALIK 2021’de göreve geldiğinde ve daha sonraki aylarda 2’nci sırada yer alan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya savaş açmasının ardından yaptığı ‘dönüm noktası’ konuşmasıyla ilk sıraya yükselen Olaf Scholz, iki yıl içinde halkın desteğini iyice kaybetti. Aynı kamuoyu yoklamasına göre, Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD) ilk sırayı korurken, CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder 2’nci, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hendrik Wüst (CDU) 3’üncü, Marie-Agnes Starck-Zimmermann (FDP) 4’üncü ve Hessen Başbakanı Boris Rhein (CDU) 5’inci sırada yer aldı. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz 6’ncı, FDP Genel Başkanı ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner 12’nci, Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller) 13’üncü, Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) de 26’ncı sırada yer aldı.
INSA tarafından yapılan ankete göre Almanya’da bu hafta sonu genel seçim olsa CDU/CSU yüzde 33, sağ popülist AfD yüzde 23, SPD yüzde 15, Yeşiller yüzde 12, FDP yüzde 5, Sol Parti yüzde 4 ve Özgür Seçmenler (FW) yüzde 3 oy alacak. Bu veriler ışığında koalisyon hükümetini oluşturan SPD, FDP ve Yeşiller’in toplam oylarının CDU/CSU’nun oylarından daha az olduğuna dikkat çekildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!