Schaeuble: ‘CDU benim için siyasi vatan’

Güncelleme Tarihi:

Schaeuble: ‘CDU benim için siyasi vatan’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 10:42

CDU’ya yakınlığıyla bilinen Konrad Adanauer Vakfı’nın (KAS) ‘Değerler Konuşması’nın konuğu, Kuzey Ren Vestfalya Uyum Bakanlığı Müsteşarı Gonca Türkeli-Dehnert ile eski Federal Meclis eski Başkanı Wolfgang Schaeuble oldu.

Haberin Devamı

PARTİNİN geleceğe yönelik çalışmalar yürütürken temel değerlerinin neler olacağı konularının ele alındığı toplantıya, CDU Genel Başkanı Friedrich Merz video mesajı ile katıldı. Merz, “CDU olarak yeni cevaplar bulmalıyız. ‘Bizi neyin tanımladığı, bizi neyin farklı kıldığı ve sadece biz neyi başarabiliriz’ gibi sorulara yanıtlar aranması gerekiyor” dedi. Federal Meclis seçimlerinden sonra Kuzey Ren Vestfalya’da müsteşar olarak görevlendirilen Gonca Türkeli-Dehnert, Alman vatandaşlığına geçmeye karar verdiğinden bu yana Alman siyasetinde aktif olmayı planladığını ve CDU’nun Hıristiyan değerlerden etkilenmiş dünya görüşüyle şekillendiğinin bilinciyle bu partiyi tercih ettiğini söyledi. Bu değerlerin sadece Hıristiyanlar için geçerli olmadığını ancak bazı konuların açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirten Türkeli-Dehnert, 26 yıldır CDU üyesi olduğunu hatırlatırken, CDU’nun bugün de ismindeki Hıristiyanlığa vurgu yapan değerlerden vazgeçmemesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Schaeuble: ‘CDU benim için siyasi vatan’

‘ZAMAN ZAMAN KIZARSIN AMA...’
Federal Meclis eski Başkanı Wolfgang Schaeuble ise kendisi için CDU’nun siyasi vatan olduğunu ve bundan hiçbir zaman şüpheye düşmediğini kaydetti. Bunun bir aile gibi olduğunu ifade eden Schaeuble, “Zaman zaman kızarsın ama bunun da işin bir parçası olduğundan asla şüphe etmezsin” dedi. Schaeuble, CDU’nun, Avrupa’nın birleşmesinden Batı bağlarının güçlenmesine kadar bütün değerleri paylaşan parti olduğunu ifade etti. Wolfgang Schaeuble ve Gonca Türkeli-Dehnert, yeni oluşturulan partinin Değerler Komisyonu üyeliğini de yürütüyor.

Schaeuble: ‘CDU benim için siyasi vatan’

BAKMADAN GEÇME!