‘Saldırılara müsamaha gösterilemez’

Güncelleme Tarihi:

‘Saldırılara müsamaha gösterilemez’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 12:04

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, camilere, İslam kuruluşlarına ve Müslümanlara saldırılara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

BAVYERA milletvekili Arif Taşdelen, eylül ayında Regensburg’daki Turkuaz Camii’ne gerçekleştirilen saldırı üzerine Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann’a bir mektup yazarak camilerin daha iyi korunmasını talep etmişti. Taşdelen’e bir cevap yazan İçişleri Bakanı Hermann ise camilere de Müslümanlara da saldırılara kesinlikle göz yummayacaklarını belirtti. Herrmann, 3 Kasım’da Taşdelen’e gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

‘Saldırılara müsamaha gösterilemez’

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann

‘HOŞGÖRÜ GÖSTERİLMEYECEK’
“Sayın milletvekili, Sayın Taşdelen... Saldırıları eleştirdiğiniz 20 Eylül 2023 tarihli mektubunuz için teşekkür ederiz. Öncelikle sizi temin ederim ki, camilere veya diğer Müslüman kurumları ile Müslümanlara karşı suç işlenmesine hiçbir şekilde hoşgörü gösterilmeyecek! Bavyera Polisi bu konuda kararlı ve tutarlı olacaktır. Bu tür durumlara karşı yasal olarak izin verilen ve fiilen mümkün olan tüm önlemler alınacak, suçların ve suçluların mümkün olduğu kadar hızlı ve kapsamlı bir şekilde ortaya çıkarılmasına özen gösterilmektedir. Tabii ki bu Regensburg’da yaşanan son olaylar için de geçerli. Şu anda sorumlular tarafından kriminal soruşturmalar tüm hızıyla yürütülüyor. Bölgedeki polisler cami yetkilileriyle yakın temas halinde. Sayın milletvekili, özellikle günümüzde tüm vatandaşların korunması gerektiği açıktır. Yurttaşlarını iç ve dış tehlikelerden korumak devletin en yüksek görevidir. Bavyera Polisi, günün her saatinde hukukun üstünlüğü ilkesinin genişletilmiş bir kolu olarak hareket eder.”

‘Saldırılara müsamaha gösterilemez’

Bavyera milletvekili Arif Taşdelen

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?
Almanya’nın Bavyera’a eyaletine bağlı Regensburg şehrinde DİTİB’e bağlı Turkuaz Camii eylül ayı ortalarında saldırıya uğradı. Bir kişi, cami girişini yakmaya çalıştı. Bu kundaklama girişimi üzerine Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ve Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan olay yerinde incelemelerde bulunmuştu. Regensburg’da büyük tartışma konusu olan ilk minareli Turkuaz Camii, daha yapımına başlanmadan önce de saldırıların hedefi olmuştu. 2018 yılında arsasına odundan haçlar dikilmişti.

‘Saldırılara müsamaha gösterilemez’

BAKMADAN GEÇME!