Saldırıdan 3 hafta önce polise gitmişler!

Güncelleme Tarihi:

Saldırıdan 3 hafta önce polise gitmişler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 10:17

İngiltere’nin başkenti Londra’da Leytonstone Metro İstasyonu’nda “Bu Suriye için” diye bağırdıktan sonra yolculara bıçakla saldıran Muhaydin Mire’nin ailesinin bundan üç hafta önce polise başvurduğu ve oğullarının “akıl sağlığı” problemleri ile ilgili uyarıp yardım istediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

29 yaşındaki Mire olaydan sonra kısa sürede etkisiz hale getirilip tutuklanmıştı. Metropolitan Polis Teşkilatı, Somali asıllı adamın gerçekleştirdiği saldırıyı bir “terör eylemi” olarak değerlendirdiklerini söylemişti. 

Saldırıdan 3 hafta önce polise gitmişler


DAHA ÖNCE DE HASTANEDE YATMIŞTI 

Mire’nin erkek kardeşi Mohamed'in verdiği röportajda kardeşinin 12 yaşında Birleşik Krallık’a geldiğini ve 2007 yılında paranoya nedeniyle üç ay hastanede yatmak zorunda kaldığını açıkladı. 

Mohamed Mire “Kardeşim hastaneden çıktıktan sonra biraz iyileşti, hayatını yoluna koymaya başladı. Ancak bu yıl Ağustos ayında akıl sağlığı problemleri yeniden ortaya çıktı” dedi. 

Taksi şoförü olarak çalışan kardeşinin “Anlamsız şeyler söylemeye, bütün gece konuşup cinler gördüğünü iddia etmeye başladığını” belirten Mohamed Mire, kardeşinin davranışları endişe verici hale geldiğinde polisi aradıklarını söyledi. 

Mire “Polisi aradık ve onu bir yere kapatmalarını, bize yardım etmelerini istedik. Ancak onlar bize kardeşim ne kendisi ne de başka biri için risk oluşturmadığından bize yardım edemeyeceklerini söyledi” dedi. 

Saldırıdan 3 hafta önce polise gitmişler


SOMALİ’YE GİDECEKTİ

İstedikleri yardımı bulamayınca kardeşini Somali’de yaşayan annesinin yanına göndermeye karar verdiğini ve hatta ona metro istasyonundaki saldırıyı gerçekleştirdiği günün ertesine bir bilet aldığını söyleyen Mohamed Mire “Gitmek istiyordu. Ona sormuştum ve gitmek istediğini söylemişti” dedi. 

Metropolitan Polis Teşkilatı konuyla ilgili yaptıkları basın açıklamasında “Mire ailesinin bir üyesi Cumartesi günlü saldırıdan yaklaşık üç hafta önce polisle iletişime geçti. Bize zanlının radikalize olduğundan bahsetmediler. Tüm konuşma onun sağlık problemleri üzerine odaklanmıştı. Bu nedenle haklı olarak biz de onlara sağlık servislerinden yardım istemelerini söyledik” dedi.

Olayla ilgili ilk duruşmada Muhaydin Mire’nin telefonunda IŞİD’e ait bazı görüntülerin ve Paris terör saldırılarını gösteren videoların bulunduğu açıkladı. Mire’nin yargılanmasına devam ediliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!