Londra’da bıçaklı saldırı: “Bu Suriye için!”

Güncelleme Tarihi:

Londra’da bıçaklı saldırı: “Bu Suriye için”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 11:01

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Leytonstone metro istasyonunda bir kişi “Bu Suriye için” diye bağırarak yolculara saldırdı.

Haberin Devamı

Saldırganın biri ağır olmak üzere 3 kişiyi yaraladıktan sonra olay yerine gelen polis memurları tarafından şok tabancasıyla etkisiz hale getirilip tutuklandığı belirtildi.
 
Görgü tanıkları saldırganın olay sırasında “Hepinizin kanı dökülecek” dediğini de söyledi.
 
Metropolitan Polis Teşkilatı yayınladığı açıklamada olayı, “Bir terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini” söyledi.
 
Olayla ilgili gelen doğrulanmamış ilk raporlarda, saldırganın anti-terör polisi tarafından tanınan ve radikal görüşlere sahip olduğu bilinen biri olduğu belirtildi.
 
Yaşananlar istasyondaki birçok yolcu tarafından görüntülenirken, sosyal medyada yayınlanan videolardan birinde saldırganın tutuklanmasının ardından görgü tanıklarından birinin ona “Sen Müslüman değilsin dostum” diye bağırdığı gözlemlendi.
 
Saldırı İngiltere Parlamentosu’nun Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Suriye’de IŞİD’e karşı hava saldırısı düzenlemesini mümkün kılacak tezkereyi kabul etmesinden sadece 4 saat sonra yaşandı.
 
Terör uzmanları İngiltere’nin IŞİD’in öncelikli hedeflerinden biri haline geldiğini bir süredir dile getiriyordu.
 
“Sen Müslüman değilsin dostum”
 
Leytonstone’da yaşanan terör eyleminin en çok dikkat çeken noktası, saldırganı etkisiz hale getiren polis memurlarını izleyen Müslüman bir vatandaşın ağır bir Londra aksanı ile saldırgana “You ain’t no Muslim bruv” (Sen Müslüman değilsin dostum) diye bağırması oldu.

Olayın görgü tanıkları tarafından çekilmiş görüntülerini izleyen sosyal medya kullanıcıları bu sözleri bir hashtag haline getirdi ve IŞİD için masum insanlara zarar veren kişilerin Müslüman olmadığını söylemenin teröristlere vurulabilecek en büyük darbe olduğunu dile getirdi.
 
'Sen Müslüman değilsin dostum' sözleri Twitter’da kısa sürede trending topic oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!