Saldırı kurbanları sonsuzluğa uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Saldırı kurbanları sonsuzluğa uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 11:17

Almanya’nın Sindelfingen kentindeki Mercedes-Benz fabrikasında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Özkan Karagözlü ile Ayhan Balki’nin cenazeleri, Türkiye’ye gönderildi.

Haberin Devamı

Mercedes-Benz’in Sindelfingen’deki fabrikasında Murat D. (53) isimli iş arkadaşları tarafından kurşunlanarak öldürülen Özkan Karagözlü (44) ile Ayhan Balki (44), sonsuzluğa uğurlandı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) ait Sindelfingen Ulu Cami’de kılınan cenaze törenine, Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak, Stuttgart Başkonsolosluğu Din Ataşesi Fatih Burak Mermer, DİTİB baden-Württemberg Eyalet Birliği Başkanı İsmet Harbi, Mercedes-Benz AG Genel İş Konseyi Başkanı Ergun Lümalı, dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Türk ve Alman Mercedes çalışanı katıldı.

Saldırı kurbanları sonsuzluğa uğurlandı

Haberin Devamı

‘ACIMIZ DERİN’
Stuttgart Savcılığı ve Ludwigsburg Polisi, olay yerinde yakalanarak gözaltına alınan ve hakkında tutuklama kararı verilen zanlı Murat D.’nin, Özkan Karagözlü ile Ayhan Bakli’yi neden öldürdüğünün belirsizliğinin sürdüğünü açıkladı. Olayın takipçisi olacaklarını belirten Başkonsolos Makbule Koçak, “Acımız derin. Ailelerimizin başı sağ olsun. Gurbet elde böyle bir acı yaşanması çok üzücü. Devletimiz ve milletimizle birlikte acılı ailelerimizin yanındayız. Başkonsolosluk olarak gereken yardım ve desteği sağlıyoruz” dedi.
DİTİB Sindelfingen Ulucami Din Görevlisi Yaşar Arslan’ın kıldırdığı cenaze namazlarında ölenler için dualar edildi, helallik istendi. Yoğun katılım nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, Özkan Karagözlü ile Ayhan Bakli’nin cenazeleri defnedilmek üzere Türkiye’ye gönderildi.

Saldırı kurbanları sonsuzluğa uğurlandı

NE OLDU?
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde 11 Mayıs sabahı meydana gelen silahlı kavga şöyle oldu; Stuttgart kentinin 15 kilometre güneybatısında bulunan Sindelfingen kasabasındaki Mercedes fabrikasında çalışan 53 yaşındaki Rizeli Murat D., sabah saat 07.30 sıralarında 44 yaşındaki Özkan K. ve 44 yaşındaki Ayhan B. ile politik nedenlerle tartıştı. Kavga büyüyünce silahına davranan Murat D., bir anda ateş etmeye başladı. Özkan K. ile Ayhan B. hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Saldırı kurbanları sonsuzluğa uğurlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!