Sahte doktora 4 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Sahte doktora 4 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 00:00

İngiltere’de Kraliçe Elizabeth’in doktoru olduğunu iddia ederek iki aileyi toplam 16 bin sterlin dolandıran Avustralyalı Joseph Valadakis dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

48 yaşındaki Valadakis’in Kraliçe’nin yanı sıra İçişleri Bakanı Theresa May, modacı Alexander McQueen, şarkıcı Robie Williams ve ünlü oyuncu Sophia Loren’i de tedavi ettiğini söylediği belirtilirken, Londra’nın kuzeyindeki Tottenham semtinde yaşayan adamın kuantum fiziği üzerine doktora yapmış bir profesör olduğunu iddia ettiği de açıklandı.

St Albans Kraliyet Mahkemesi’nde konu ile ilgili görülen davada hiç bir tıp bilgisi olmayan Valadakis’in kandırdığı hastaların vücutlarına sülük yapıştırdığı ve onların vücutlarını “balina spermi” olduğunu iddia ettiği bir madde ile ovduğu açıklandı.

Savcılık sahte doktorun fahiş fiyatlar karşılığında gerçekleştirdiği bu prosedürler sayesinde “Hastaların vücutlarını toksinlerden arındırdığnı” iddia ettiğini söyledi.

Hastaları ile olan ilişkilerinde Josef Hoffman ismini kullanan Valadakis, mahkemede verdiği ifadede suçlamaları reddetti ve “Kraliçe ile olan ilişkisi hakkında konuşamayacağını çünkü Kraliyet Gizlilik anlaşması imzaladığını” söyledi.

Savcılık Valadakis’in 1990’lı yıllarda Avustralya’dan İngiltere’ye göç ettiğini ve HIV pozitif olduğunu söyledi ve alternatif tıbba ilgi duyan adamın bu hobisini zamanla kapsamlı bir dolandırıcılığa dönüştürdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!