Bu hafta seçim olsa yüzde 12 oy alacak

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta seçim olsa yüzde 12 oy alacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 12:33

Sol Parti’nden istifa eden ve ‘Sahra Wagenknecht Birliği (BSW) - Sağduyu ve Adalet İçin’ kurulan derneği yeni yılda partiye dönüştüreceklerini açıklayan Sahra Wagenknecht’in, yüzde 5 barajının çok üstünde oy alacağı belirlendi.

Haberin Devamı

INSA tarafından Bild gazetesi adına yapılan kamuoyu yoklamasına göre bu hafta sonu seçim olsa CDU/CSU yüzde 26.5, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) yüzde 18, SPD yüzde 15.5, Yeşiller yüzde 12.5, BSW’nin yüzde 12, FDP’nin yüzde 5.5 oy alacak. Wagenknecht ve 9 milletvekilinin terk ettiği Sol Parti’nin ise toplam oyların ancak yüzde 4’ünü alarak yüzde 5 barajını aşamayacağı belirlendi. Bu veriler ışığında Sahra Wagenknecht’in kuracaklarını ilan ettikleri yeni partinin tüm köklü partilerin seçmenlerinden veya sandık başı yapmayanlardan destek alacağına da dikkat çekildi. Bu sonuçlara göre, CDU/CSU ile Yeşiller ve FDP’nin ‘Jamaika Koalisyonu’, CDU/CSU, SPD ve FDP’nin ‘Almanya Koalisyonu’ (Alman bayrağının siyah-kırmızı-altın renkleri) kurmanın ve şu anda SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin iktidarda kalmasının mümkün olmayacağına işaret edildi.

Haberin Devamı

EN SEVİLEN 5. POLİTİKACI
Sahra Wagenknecht’in Almanya’da en çok sevilen politikacılar arasında SPD’li Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, CSU lideri ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, CDU’lu Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Hendrik Wüst ve CDU’lu Hessen Eyalet Başbakanı Boris Rhein’ın ardından 5’inci sırada yer aldığı da saptandı.

Bu hafta seçim olsa yüzde 12 oy alacak

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!