Sağlıkçılara şiddete ağır ceza istedi

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılara şiddete ağır ceza istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2024 11:04

Almanya Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, hekimlere ve sağlık personeline saldıranların ağır cezalara çarptırılmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da pandemi döneminden bu yana sağlık personeline yönelik şiddetin artması üzerine cezaların da artırılması gündeme geldi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yılbaşı akşamı Berlin’deki bir hastanenin acil servisinde, Sırp kökenli 25 yaşında bir hasta ile iki erkek kardeşinin bir hasta bakıcıyı bayıltıncaya kadar dövmeleri ve bir hekimi de yumruklayıp yaralamaları üzerine bu ve benzer saldırılara bulunanların daha ağır cezalara çarptırılmasını istedi. Sağlık personeline yönelik şiddet ve saldırıları kınayan Lauterbach, “Bu tür davranışlarda bulunanlara cezaların artırılması ve böyle davranan hastanın giderlerini kendileri veya yakınlarının karşılaması için yasal düzenlemelerin değiştirilmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

‘AİLENİ ÖLDÜRÜRÜZ’
Berlin’in Lichtenberg kesimindeki Sana Kliniği’nde saldırganların bayıltıncaya kadar dövdükleri 32 yaşındaki erkek hasta bakıcı ile “Aileni öldürür, senin de boğazını keseriz” diye tehdit edip yumrukla yaraladıkları 42 yaşındaki hekimin raporlu olduğu açıklandı. Psikolojik tedavi gören hasta bakıcı ile hekimin, biri aynı zamanda Alman vatandaşı olan Sırp kökenli saldırganlardan şikâyetçi olup suç duyurusunda bulundukları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!