Sağlık sigortası aidatlarında artış

Güncelleme Tarihi:

Sağlık sigortası aidatlarında artış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2022 14:15

Almanya’da aralarında AOK’un da bulunduğu 97 yasal sağlık sigorta kurumundan 19’u ek aidatlara zam yaptı.Her 5 sigortalıdan biri gelen yeni zamlardan etkilendi.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili açıklama yapan sigorta kurumu DAK’ın Başkanı Andreas Storm, artan maliyetler karşısında gelecek yıllarda aidat artışlarının devam edeceğini belirterek, yeni hükümetten sigorta kurumlarına daha fazla destek verilmesini istedi. AOK Genel Başkanı Carola Reimann da sağlık sigortalarındaki açığın ancak devlet desteği ile kapatabileceğini söyledi. Kasalardaki açığı kapatmak üzere 2009 yılından itibaren uygulanan ek aidat kesintilerinin ocak ayı başında yapılan zamlarla yüzde 1.30 dolayında arttığı vurgulandı.

2 MİLYAR EURO AÇIK VAR
Gelecek aylardan itibaren normal sağlık sigortası aidatından bağımsız ek olarak kesilen bakım aidatlarında da artış olabileceği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yasal Sigortalar Birliği (GKV) Başkanı Gernot Kiefer, bakım sağlık hizmetlerinin tam olarak yapılabilmesi için yüzde 0.3 oranında artış olması gerektiğini söyledi. GKV tarafından yapılan açıklamada, 2021 yılındaki gelir gider hesaplamasında 2 milyar euro dolayında açık olduğu bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!