SAÇINI DA, GİYİMİNİ DE DEĞİŞTİR

Güncelleme Tarihi:

SAÇINI DA, GİYİMİNİ DE DEĞİŞTİR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 10:21

Ayşe Auth (46), Almanya’daki genç kuşak Türk iş kadınlarından biri. Frankfurt ve Münih’te, Haarwerk adlı kuaför salonları var.. Alman sosyetesinin ve ünlülerin stil danışmanlığını yapan Auth, Merkel’e de seçimleri kazanması için bir öneride bulunmuş.

Haberin Devamı

AYŞE Auth’un işi, kuaförlük ve stil danışmanlığı ama aynı zamanda geçen yıl piyasaya sunulan başarı öyküsünü anlattığı bir de romanı bulunuyor. Yani yazarlığa da el atmış durumda ve şu sıralar ikinci romanı üzerine hazırlık yapıyor. Almanya’nın önde gelen dergilerinden Bunte ve Instyle’de saç bakımı, yeni trendler ve stil danışmanlığı konularında uzman bilgileri veren Ayşe Auth, ayrıca Sat 1, NDR ve WDR televizyonlarının sabah kuşağında kadınlara saç bakımı ve güzellik konularında bilgi veren bir program yapıyor. Bunun yanı sıra, sık sık katıldığı televizyon talkshow programları da cabası.

O BİR SARIŞIN UZMANI
‘Hollywood sarışını’ uzmanı olarak da tanınan ve işi güzelleştirmek olan Ayşe Auth’u, “Yüzünü göremiyorum ama gördüğümde de keyfini çıkardığım, huzur yuvam” dediği evinde ziyaret ettim. Kapıyı Billy isimli sevimli köpeğiyle birlikte açtı. Bu kadar işinin arasında nasıl köpek beslediğini ve hayat felsefesini anlatıp hobilerinden söz ettiği keyifli bir söyleşi yaptık.

Haberin Devamı

Ayşe Auth’un hayatındaki en önemli yeri ikiz kızkardeşi ve iş ortağı Hatice Nizam, 24 yaşındaki oğlu Cenk, ailesi ve köpeği Billy kaplıyor. “Benim bir yarım Frankfut’ta yaşıyor” diyor. Çünkü oğlu Cenk, ikiz kızkardeşi Hatice Nizam ve ailesinin bir kısmı Frankfurt’ta yaşıyor. “Gurur duyuyorum” dediği oğlu Cenk de anne mesleğini seçmiş. Frankfurt’ta ikiz kardeşinin yanında kuaförlük yapıp mesleği öğreniyor. Aynı zamanda DJ’lik ve beste çalışmaları da var.

MERKEL’E HAYRAN
Ayşe Auth’la tarihi bir binanın çatı katındaki muhteşem evinde sohbet ediyoruz. Bana cep telefonundaki birkaç hafta önce bir işadamları yemeğinde bir araya gelip konuşma fırsatı bulduğu Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çekilmiş fotoğraflarını gösteriyor. Bu kısa sohbetten sonra zaten hayran olduğu Merkel’e daha da ısınmış. Merkel’i kuaför salonuna davet edip yeni saç stili ve renk denemesini önermiş ve ayrıca bu arada Merkel’a kendisinin yazdığı kitabı da hediye etmiş. Merkel’dan kitabını okuyacağına dair söz almış. Nedir bu Merkel hayranlığı diyorum?

Haberin Devamı

Auth, “Çünkü o çok güçlü ve başarılı bir kadın. Avrupa’yı bırak, dünya önünde diz çöküyor neredeyse. Kendisiyle konuşunca çok sempatik ve sıcak bir kadın olduğunu gördüm, ama yine de yaklaşan seçimler öncesinde bana gelip saçlarını yaptırırsa eminim ki yeni saç stiliyle seçimlerden de yüzde 100 başbakan çıkar” diyor, beraberce gülüşüyoruz.

TÜRKİYE’DE BÜYÜDÜM
“Almanya’da doğup Türkiye’de büyüdüm. Çocukluğum ve erişkinliğim Balıkesir’in Susurluk ilçesinde geçti. 16 yaşıma kadar ikiz kızkardeşim Hatice ile birlikte babaannemin yanında büyüdük. O yaşta Almanya’ya geldiğimde hiç dil bilmemenin zorluklarını yaşadım. Ama o zamanlar hedefimde bir gün ünlü ve başarılı olmak vardı ve şimdi hemen hemen bütün hedeflerime ulaştım. Sırada kendi saç bakım ürünlerimi çıkartmak var. Proje aşamasını geçtik bile yakında tüm Avrupa ve Türkiye’de satışa çıkacak. Benim hayat felsefem daima ileri gitmek, yeni hedefler belirlemek ve bunlara en kısa sürede başarıyla ulaşmak.”

Haberin Devamı

EVRENE YAZDIM CEVABI GELDİ
Bu güzel sohbet sırasında bombayı patlatıyor Ayşe Auth. “Biliyor musunuz eğer elde etmek istediğiniz bir hedefiniz varsa evrene mektup yazıp bu isteğinizi bildirin. Güzel ve sakin bir ortamda istediklerinize konsantre olup bir kağıda yazacağınız istekler listesini sonra sizin bile belki ilerde bulamayacağınız bir yere saklayın. Ben yıllar önce Münih’e gelmeden önce evrenden böyle bir isteğim olduğunu ve burada da başarıya ulaşmak istediğimi yazmış, hatta salonumun yeri ve büyüklüğü hakkında bile talepte bulunmuştum. Kısa bir süre sonra evrenden bana cevap geldi, yani şimdi ulaştığım bu nokta evrenin bana cevabı oldu. Pozitif düşünmenin faydalarını hayatımın her devresinde yaşadım...”

Haberin Devamı

Bunun üzerine bende sohbetimiz biter bitmez, eve gidince hemen evrene bir mektup yazıp istekte bulunmaya karar verdim. Ayşe Auth’un bu başarı öyküsünü dinleyip yaşadığı hayatı görünce denemeye değer, neden olmasın”


Merkel isterse giyinmesine yardım ederim

MODA’nın başkenti Paris’te yaşayan ünlü Alman modacı Karl Lagerfeld, Başbakan Angela Merkel’in giyim tarzını eleştirdi. 59 yaşındaki Başbakan’ın giyim tarzını eleştiren 79 yaşındaki moda kralı, Focus dergisine “Sayın Merkel’in kıyafetleri birbirine uymuyor. İsterse kendisine yardımcı olurum” dedi. Merkel’in son olarak haziran ayında Berlin’de Barack Obama ile buluşmasında giydiği pantolonun çok kötü olduğuna değinen Lagerfeld, “Pantolonun kesimi ve dikimi çok kötüydü. Çok da uzundu. Sayın Merkel, bu tür kıyafetleri vücuduna oturan şekilde özel bir terziye diktirmeli” dedi. Lagerfeld daha önce de ünlü şarkıcı Adele için ‘besili’, Obama’nın eşi Michelle Obama için ise “Haber sunucusu gibi giyiniyor” eleştirilerini yapmıştı. Asım GÜRSOY / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!