Rus trollerin kurbanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Rus trollerin kurbanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2023 11:19

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, komedyen iki Rus trolün telefon şakasının kurbanı oldu. Rus ikilinin daha önce eski Başbakan Angela Merkel’i de telefonda kandıran ikili olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

TELEFONDA Afrika Birliği’nin (AU) bir temsilcisi olduğunu belirten kişi, Bakan Habeck’le yaptığı görüşmenin 4 dakikalık bölümünü Telegram’dan yayınladı. Federal Ekonomi Bakanlığı böyle bir telefon görüşmesinin gerçekleştiğini doğruladı. Ancak bakanlık, güvenlikle ilgili ya da gizli bilgilerin görüşmelerde yer almadığını açıkladı. Hattaki teknik sorunlar nedeniyle görüşmenin birkaç kez kesildiği belirtilen açıklamada, ‘tutarlı bir konuşma gerçekleşmediği’ vurgulandı. Bir bakanlık sözcüsü, iki trol tarafından Telegram’da yayınlanan dört dakikalık kaydın sadece bir derleme olduğunu belirtti. İddia edilen kayıtta Habeck’in sakin bir şekilde, Rusya’nın saldırılarına rağmen Ukrayna’nın tahıl ihracatına yardımcı olunması gerektiğini İngilizce olarak açıkladığı duyuluyor.
Bakanlık, aramadan kısa bir süre sonra Alman istihbarat servislerinden bilgi alındığını açıkladı. İstihbarat da Habeck’in sahte bir kimlikle arandığını teyit etti. Kendilerine ‘Vovan ve Lexus’ adını veren ikili Vladimir Kuznetsov ile Aleksey Stolyarov, ünlü siyasilere defalarca telefon tuzağı kurdu. Rus ikilinin kurbanları arasında eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve eski İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile Prens Harry de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!