‘Rabbim sizleri cennette buluştursun’

Güncelleme Tarihi:

‘Rabbim sizleri cennette buluştursun’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2019 12:52

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’te neonaziler tarafından kundaklanan evlerinde 5 ferdini kaybeden Genç ailesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

‘2. Avrupa Müslümanları Buluşması’ nedeniyle Almanya’da bulunan Erbaş, Solingen katliamında 2 kızı, 2 torunu ve yeğenini kaybeden Mevlüde ve Durmuş Genç çiftiyle Solingen’deki evlerinde görüştü. Ailenin vefat eden evlatları için rahmet dileyen Erbaş, “Rabbim sizleri cennette buluştursun. Bu topraklarda yaşayan tüm kardeşlerimize Cenab-ı Hak böyle kaza, bela vermesin. Barış içerisinde yaşamayı nasip eylesin” dedi.

‘Rabbim sizleri cennette buluştursun’

‘Rabbim sizleri cennette buluştursun’

KUR’AN-I KERİM OKUDU
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ayrıca vefat edenlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti. Mevlüde ve Durmuş Genç çifti de Erbaş’a o dönem ve daha sonraki süreçte yaşananları anlattı. Ziyarette Erbaş’a Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen ve DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek eşlik etti.

Haberin Devamı

‘Rabbim sizleri cennette buluştursun’

FOTOĞRAF SERGİSİNİ AÇTI
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ziyaretin ardından Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’la birlikte DİTİB’in genel merkezindeki ‘Dünden Bugüne’ adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Sergide, DİTİB’in kuruluş süreci ile Köln Merkez Camisi’nin yapım aşamalarını anlatan fotoğraflar yer aldı. DİTİB Başkan Vekili Ahmet Dilek, serginin 34 yıllık bir geçmişe ışık tuttuğunu ve fotoğraflarla tarihi canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi. 60 fotoğrafın yer aldığı sergi 20 Ocak’a kadar gezilebilecek. Sergi daha sonra Köln Ehrenfeld Tasarım Parkuru (Passagen/Interior Design Week Köln 2019) kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

‘Rabbim sizleri cennette buluştursun’

BAKMADAN GEÇME!