‘Putin’i caydırmak için atom bombamız olmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Putin’i caydırmak için atom bombamız olmalı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 11:11

Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer (Yeşiller), Avrupa’nın kendisini savunabilmesi ve caydırıcı güce sahip olabilmesi ise atom bombaları dahil atomlu silahlar üretmesini gündeme getirdi. Fischer, Putin’i caydırmak için bunun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

YEŞİLLER’in ‘afacan çocuğu’ olarak bilinen ve 1998-2005 yıllarında Şansölye Gerhard Schröder (SPD) döneminde Federal Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yapan Joschka Fischer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i atom bombası yağdırma tehdidinden vazgeçirmek için Avrupa’nın da Almanya’nın da atomlu silahlara sahip olması gerektiğini söyledi. Fischer, “Avrupa Birliği (AB) kendi caydırıcı gücüne sahip olmalı. Dünya çok değişti. Putin, dünyayı tehdit etmekten çekinmiyor. Böyle bir düşünce hoşuma gitmese de AB’nin kendi caydırıcı gücüne sahip olması kaçınılmazdır. Bunun başka yolu yok. Rusya komşumuz olduğu ve Putin emperyalist ideolojisinde kararlı olduğu sürece, bu Rusya’yı korkutmaktan, caydırmaktan feragat edemeyiz” dedi.
Fischer, Yeşiller Partisi 1980 yılındaki kuruluşundan bu yana atomlu silahlara ve nükleer santrallara karşı olduğu halde, yalnız Fransa ve İngiltere’nin atom bombasına sahip olmasının Avrupa için yeterli olmayacağına da dikkati çekti. “Umarım ABD, Avrupa ile iş birliğini sürdürür” diyen Joschka Fischer, “Ama Donald Trump yeniden seçilirse ne olacak?” diyerek Trump’ın ‘cephe değiştirebileceğini’ ima etti.

Haberin Devamı

ÜLKEMİZ ADINA UTANIYORUM
Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere de değinen Fischer, Hamas’ın 7 Ekim saldırısından sonra Almanya’da yaşananlardan bahsetti. Fischer, “Yahudi aileler çocuklarını okula göndermekten korkuyor. Yahudilere ait evlerin ve binaların duvarlarına Davud Yıldızı çiziliyor. Yahudilere ait ev ve binaların duvarlarına İsrail karşıtı ve Yahudi düşmanlığı içeren sloganlar yazılıyor. Ben ülkemiz adına utanç duyuyorum. 7 Ekim’den bu yana yaşananların Almanya’da mümkün olacağını şimdiye kadar hiçbir zaman düşünmedim” dedi. Gençliğinde ve 1967 yılındaki ‘Altı Gün Savaşı’ döneminde Filistinlilere İsrail’in baskı yaptığını düşündüğünü, ancak İsrail’in hep var olma hakkına sahip olduğundan hiç şüphe etmediğini belirten Fischer, “Bakanlığım dönemimde bunu özellikle gençlere anlatmanın hiç de kolay olmadığını gördüm. Modern silahlara sahip İsrailli askerlere taş atan Filistinlileri görmek anlatılamazdı da. Ama İsrail güçlü olmak zorundadır. Aksi halde yok olur gider” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!