‘Putin’den hesap sorulmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Putin’den hesap sorulmalı’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2024 12:04

Berlin Başbakanı Kai Wegner, yaklaşık 5 kişinin katıldığı gösteride Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yüklendi. Ukrayna’ya silah yardımının devam etmesi gerektiğini belirten Wegner, “Putin’den hesap sorulmalı” dedi.

Haberin Devamı

Rusya’nın, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın 2’nci yıl dönümünde Avrupa’nın ve Almanya’nın birçok kentinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi. Almanya’nın başkenti Berlin’de ‘Barışı Savunmak’ sloganıyla düzenlenen gösteriye 5 binden fazla kişi katıldı. “Öldürmeyi durdurun” sloganı atan göstericiler, “O, Ukrayna’yı yok etmek istiyor, Ukraynalıların kültürlerini ve dillerini ortadan kaldırmak istiyor. Biz buna izin vermeyeceğiz” diyerek, savaşı başlatan ve hâlâ sürdüren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den hesap sorulmasını istediler. Vitsche Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen gösteride konuşan Berlin Başbakanı Kai Wegner, “Ukrayna’nın yanındayız” diye açıklamalarda bulunmanın yeterli olmadığını vurguladı.

‘Putin’den hesap sorulmalı’

Haberin Devamı

‘Putin’den hesap sorulmalı’

‘Putin’den hesap sorulmalı’

‘Putin’den hesap sorulmalı’
BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE DE GÖSTERİ
Wegner, “Biz güç durumda olan Ukrayna’ya yardım etmeliyiz. Ukrayna’nın yeniden yapılanması için yardımları gelecekte de sürdürmeliyiz. Ama asıl şimdi yardıma ihtiyacı var Ukrayna’nın. Ukrayna’nın kendisini savunabilmesi için silah yardımı devam etmeli. Taurus seyir füzeleri de gönderilmeli” dedi. Wegner bu sözleriyle Ukrayna’ya Taurus füzeleri göndermemekte direnen Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un tutumunu eleştirdi. Ukrayna’nın aynı zamanda Avrupa için savaştığını hatırlatan Kai Wegner, “Berlin özgürlük kentidir. Kiev’in de gelecekte özgürlük kenti olacağından eminim. Hep birlikte hareket edip, hep birlikte ayağa kalkarak Ukrayna’ya yardım etmeliyiz. Ukrayna yaşamaya devam etmeli. Katil Putin’den hesap sorulmalı” dedi. Rusya’nın Berlin’deki büyükelçilik binasının önünde de gösteri düzenlendi. Greenpeace öncülüğünde düzenlenen gösteri sırasında büyükelçilik binasının duvarlarına Almanca ve İngilizce “Ukrayna’dan elinizi çekin!”, “Öldürmeyi durdurun!” yazılı ışıklı sloganlar yansıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!